Fiu de preot suspectat că a ucis o bătrână pentru a-i fura banii

marți, 17 septembrie 2019, 09:46
1 MIN
 Fiu de preot suspectat că a ucis o bătrână pentru a-i fura banii

A început procesul lui Teodor Mina Marin (23 de ani), fiul preotului din comuna prahoveană Lipăneşti, suspecat că a omorât o femeie în vârstă de 63 de ani pentru a-i lua banii. Tânărul este acuzat de omor calificat prin cruzimi. Procesul se judecă pe fond la Tribunalul Prahova, scrie adevarul.ro

Acuzaţiile aduse de procurori tânărului din comuna prahoveană Lipăneşti sunt dintre cele mai grave. Conform portalului instanţelor de judecată, Teodor, fiul adopat al preotului din comună, este acuzat de omor calificat prin cruzimi, faptă pentru care riscă închisoare pe viaţă, dacă procurorii vor reuşi să probeze vinovăţia.

Teodor Mina Marin este judecat în stare de arest preventiv. El a fost încarcerat încă din luna februarie, iar Tribunalul Prahova a prelungit măsura preventivă până în prezent. Teodor este principalul suspect al crimei care s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 februarie în Lipăneşti. Iniţial cazul a fost tratat drept un accident mortal provocat de un incendiu. Pompierii au fost chemaţi de vecini să stingă flăcările care cuprinseseră casa unei femei, care locuia în imediata apropiere a casei parohiale. După stingerea incendiului, pompierii au descoperit cadavrul carbonizat al proprietarei casei. Abia la Serviciul de Medicină Legală, pe corpul victimei au fost găsite zeci de urme de lovituri provocate, susţin medicii legişti, de un obiect ascuţit. La finalizarea anchetei s-a stabilit că femeia fusese înjunghiată cu un ciob de sticlă (o farfurie spartă), apoi agresorul a incendiat casa. Teodor şi-a recunoscut fapta, punând totul pe seama băuturilor alcoolice.

Mai multe informații, pe  adevarul.ro

Comentarii