Genoveva Farcaş a făcut bilanţul primului an de mandat la Inspectoratul Şcolar Județean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Genoveva Farcaş a făcut bilanţul primului an de mandat la Inspectoratul Şcolar Județean

Ratele de promovare la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au crescut.

GALERIE
Genoveva Farcas
  • Genoveva Farcas
- +

Inspectorul Şcolar General prof. Genoveva Farcaş şi-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate după un an de mandat. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii presei, Genoveva Farcaş a vorbit despre proiectele derulate de către Inspectoratul Şcolar General Iaşi (ISJ) în ultimul an, despre colaborările cu universităţile ieşene şi cu diferite instituţii, dar şi despre proiectele şi planurile pe care ISJ-ul intenţionează să le deruleze în acest an calendaristic.

Astfel, şefa ISJ a trecut pe lista reuşitelor de până acum creşterea ratei de promovare a examenelor naţionale, la Evaluarea Naţională înregistrându-se un procent de promovare de 84,29%, comparativ cu 76,90% în anul precedent, iar la Bacalaureat a crescut rata de promovare de la 72,9 la 84,10. Unul dintre motivele acestei creşteri poate fi şi simularea suplimentară a acestor examene pe care ISJ-ul o derulează în primul semestru al fiecărui an, elevii şi profesorii lor reuşind astfel să pregătească mai bine materia pentru examenele propriu-zise.

Având în vedere că, la începutul mandatului său de inspector şcolar general, Genoveva Farcaş a trecut asigurarea accesului elevilor ca fiind prioritară pe lista acţiunilor pe care intenţiona să le întreprindă, şefa ISJ a prezentat şi o serie de proiecte prin care Inspectoratul Şcolar ieşean le-a implementat, împreună cu diverşi parteneri, pentru conştientizarea importanţei educaţiei sau pentru sprijinirea elevilor şi părinţilor aflaţi în dificultate. În acest sens, în acest an va fi organizată o dezbatere regională cu privire la abandonul şcolar.

„Este foarte important să adunăm la aceeaşi masă şi teoreticieni, dar mai ales practicieni din zona educaţiei. Teoreticieni pentru a avea acelaşi aparat teoretic conceptual unitar. Definirea abandonului şcolar o găsim formulată divers în surse teoretice, iar aplicarea acestui intrument de diagnoză este diferit. Pentru a avea un procent real al abandonului şcolar trebuie să ştim cu exactitate ce înseamnă abandon şi cum putem să identificăm abandonul şcolar pe fiecare nivel de vârstă. Este o activitate de comunicare ştiinţifică şi de indentificare a unor exemple de bune practici pentru a diminua situaţiile pe care noi le avem. Nu este un număr îngrijorător de situaţii, dar ne dorim ca toţi copiii care termină clasa a VIII-a să fie regăsiţi într-un sistem de educaţie, iar până în clasa a X-a învăţământul obligatoriu să fie parcurs“, a declarat Genoveva Farcaş.

În acest sens, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi vor organiza o caravană care va trece în acest an şcolar prin toate şcolile din judeţ, proiect prin intermediul căruia vor fi promovate şcolile profesionale şi oferta lor educaţională. Inspectorul Şcolar General a mai afirmat că va invita şi agenţi economici în cadrul acestor vizite prin şcoli, cu ajutorul acestora dorindu-se să se ofere mai multe informaţii despre cum se desfăşoară acum anumite meserii şi tehnicile moderne utilizate. Următoarea activitate desfăşurată de către ISJ Iaşi va avea loc pe 22 ianuarie, la Biblioteca Centrală Universitară Iaşi, urmând să fie puse în discuţie propunerile de planuri cadru lansate spre dezbatere de către Ministerul Educaţiei Naţionale. La această întâlnire vor participa reprezentanţi ai ISJ Iaşi, profesori şi experţi în educaţie. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.