Gheorghe Nichita, cu un picior afară din puşcărie: I s-a aprobat eliberarea condiţionată

sâmbătă, 31 iulie 2021, 01:59
2 MIN
 Gheorghe Nichita, cu un picior afară din puşcărie: I s-a aprobat eliberarea condiţionată

Va ieşi însă dacă nu se va face contestaţie, sau dacă aceasta va fi respinsă

 

Fostul primar Gheorghe Nichita ar putea fi eliberat din închisoare la începutul săptămânii viitoare. Judecătoria Botoşani a admis ieri propunerea formulată de penitenciarul local, unde este încarcerat fostul primar al Iaşului, privind eliberarea sa condiţionată. Nichita şi-a îndeplinit fracţia cerută de lege din pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru luare de mită aplicată în noiembrie 2017 de către Tribunalul Bucureşti. Decizia luată de magistraţii botoşăneni nu înseamnă însă că Nichita va fi eliberat imediat. Hotărârea Judecătoriei Botoşani poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile. Până la expirarea acestui termen, sau până la soluţionarea eventualei contestaţii, Nichita va rămâne închis.

Citește și: Gheorghe Nichita: 5 ani cu executare. Cât va sta de fapt fostul primar la pușcărie

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a acuzat în decembrie 2015 pe Nichita de faptul că, în vara anului 2013, a pretins 10% din valoarea contractului de modernizare a sistemului de management al traficului ieşean. Până în august 2015, ar fi primit 3,6 milioane lei şi alte beneficii, precum reduceri de 30-40% la cazarea la hotel Marriott Bucureşti sau plata serviciilor de cazare prilejuite de deplasări în Beijing sau Hong Kong. În schimbul acestor beneficii, Nichita ar fi garantat câştigarea licitaţiei de modernizare a sistemului de semaforizare ieşean de către UTI Bucureşti, ca şi derularea în bune condiţii a contractului.

Chiar dacă eliberarea condiţionată a fostului primar ieşean va fi aprobată în final, Nichita ar putea să nu rămână în libertate prea multă vreme. Pe rolul Curţii de Apel ieşene se află un alt dosar deschis pe numele său. Nichita este acuzat că s-ar fi folosit de resursele Poliţiei Locale ieşene pentru a-şi spiona amanta, angajată în Primărie. În primă instanţă, Nichita a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 5 ani şi două luni de închisoare.

Comentarii