Ghinea de la USR-PLUS vrea ca PNRR să finanţeze un vechi proiect al lui Dragnea

vineri, 09 aprilie 2021, 11:40
1 MIN
 Ghinea de la USR-PLUS vrea ca PNRR să finanţeze un vechi proiect al lui Dragnea

Ghinea vrea ca PNRR să finanţeze un vechi proiect al lui Dragnea, lansat acum patru ani: Banca Naţională de Dezvoltare. Presa scria, în 2017, că această bancă va fi “noua puşculiţă PSD-ALDE“, iar Cîţu a criticat-o dur, pe Facebook. Iniţiativa lansată de PSD a rămas blocată. Grupurile parlamentare ale PSD şi ALDE au depus la Senat, în noiembrie 2017, o propunere legislativă de înfiinţare a Băncii de Dezvoltare a României, în tandem cu proiectul de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Primul semnatar al acestui proiect era Liviu Dragnea. 

Iniţiativa PSD-ALDE a rămas blocată în Camera Deputaţilor, din 2018. În 2021, guvernul Cîţu a transmis un punct de vedere negativ la acest proiect, arătând că are proporiul proiect de înfiinţare al unei bănci de dezvoltare, cu finanţare de la Comisia Europeană.

Cititi si: Chichirău: Iaşul apare cu un singur proiect în PNRR. Atât s-a putut obţine din machetele lui Chirica

Potrivit unui document studiat de Newsweek România, document trimis de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea (USRPLUS), la Bruxelles – un PowerPoint de 15 pagini, plin de grafice şi lipsit de detalii tehnice – Reforma Nr.2 care ar trebui finanţată prin PNRR în zona mediului de afaceri (“Business support“) este finanţarea înfiinţării acestei bănci. Ea ar avea nevoie de plata chiriei pentru sediu, a sistemului IT şi a resurselor umane. 

În august 2017, Florin Cîţu, pe atunci senator PNL aflat în opoziţie, critica extrem de dur intenţia lui Dragnea şi Vâlcov de a înfiinţa o bancă de stat.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

Comentarii