GRAFICE: Cea mai mare companie din Iaşi face bani cât alte 13.695 de firme din judeţ la un loc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

GRAFICE: Cea mai mare companie din Iaşi face bani cât alte 13.695 de firme din judeţ la un loc

GALERIE
BorgWarner
  • BorgWarner
- +

BorgWarner România, fosta companie Delphi Diesel Systems, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri totală de 364,3 milioane de euro. În acelaşi timp, cele mai mici firme din judeţ, reprezentând 73% din totalul societăţilor comerciale, au declarat o cifră de afaceri de 364,6 milioane de euro. Toate au afaceri sub 100.000 de euro.

O companie din judeţul Iaşi a obţinut anul trecut o cifră de afaceri cât alte 13.695 de firme ieşene la un loc, dintr-un total de 18.763 de societăţi comerciale care erau active la sfârşitul anului 2020 la nivelul Iaşului. Potrivit datelor centralizate de către Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi, consultate de „Ziarul de Iaşi”, BorgWarner România (fosta companie Delphi Diesel Systems România) a raportat afaceri de 364,3 milioane de euro pe anul 2020, iar cele 13.695 de firme au însumat o cifră de afaceri de 364,6 milioane de euro, făcând anual afaceri sub 100.000 de euro.

De altfel, din graficele realizate de CCI Iaşi reiese că 73% din totalul firmelor din judeţul nostru fac afaceri relativ mici, ce nu depăşesc pragul acestei sume, activitatea economică concentrându-se în câteva companii mari, acestea fiind, practic, „coloana vertebrală” a economiei Iaşului.  Veniturile din operaţiunile comerciale efectuate de firmele ieşene au însumat anul trecut 6,40 miliarde de euro, din distribuţia societăţilor comerciale pe categorii în funcţie de cifra de afaceri (pe baza bilanţurilor aferente anului 2020) rezultând că doar o singură firmă se încadrează la categoria afaceri peste 300 milioane de euro, respectiv BorgWarner România. În acelaşi timp, o cifră de afaceri cu valori cuprinse între 50 – 100 milioane de euro a fost atinsă de numai cinci firme din judeţul Iaşi, care au avut afaceri totale în anul precedent de 353,7 milioane de euro.

În anul 2020, aceste şase companii din judeţul nostru asigurau 8.076 de locuri de muncă, aproape cât 100 de agenţi economici cu o cifră de afaceri de zece ori mai mică faţă de valorile menţionate anterior. La categoria rezultate financiare cuprinse între 10 - 50 milioane de euro sunt 90 de firme locale, cu afaceri totale de 1,77 miliarde de euro în anul anterior, între 5 - 10 milioane de euro se încadrează 100 de firme, care au cumulat afaceri de 702,9 milioane de euro, iar între 1 - 5 milioane de euro – 697 de firme (afaceri totale de 1,49 miliarde de euro).

Alte 819 de firme au făcut afaceri cu valori cuprinse între 0,5 - 1 milion de euro, însumând o cifră de afaceri de 580,7 milioane de euro, iar 3.356 de firme între 0,1 - 0,5 milioane de euro (761 milioane de euro cifră de afaceri totală). Restul de 13.695 de firme active sunt încadrate la categoria afaceri sub 0,1 milioane de euro (afaceri totale de 364,6 milioane de euro pe anul trecut).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Cosmin PAȘCA

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

Filmuletul zilei

opinii

Ruşi şi americani

Codrin Liviu CUȚITARU

Ruşi şi americani

Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Bogdan ILIESCU

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Despre neuroplasticitatea socială.

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

pulspulspuls

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.