De Business

Punem punctul pe știi

Lucruri esenţiale de care trebuie să ţii cont înainte de a-ţi face o asigurare privată de sănătate

luni, 17 noiembrie 2014, 17:50
2 MIN
 Lucruri esenţiale de care trebuie să ţii cont înainte de a-ţi face o asigurare privată de sănătate

Asigurarea privată de sănătate poate reprezenta ”cheia” pentru servicii medicale de calitate. Persoanele care deţin o astfel de poliţă îşi pot alege nu doar spitalul unde se pot trata, ci şi medicul care să le consulte sau opereze.

În primul rând, atunci când închei o astfel de poliţă trebuie să studiezi lista serviciilor medicale incluse, dar şi lista spitalelor şi clinicilor cu care asiguratorul are contract.

Citeşte cu atenţie suma care este alocată serviciilor tale medicale. Când ne facem un plan de asigurare, trebuie să ţinem cont de limita superioară a susţinerii financiare, adică suma maximă pe care compania de asigurare a alocat-o pentru intervenţiile chirurgicale, pentru analizele şi zilele de spitaliare. În cazul în care cheltuielile cu spitalizarea, analizele şi tratamentul în sine depăşesc suma respectivă, persoana în cauză trebuie să suporte diferenţa.

Cum plăteşte asiguratorul este un alt aspect de care trebuie să ţinem cont înainte de a încheia o asigurare privată de sănătate. Companiile de profil folosesc două metode.

Există varianta în care beneficiarul unei poliţe de asigurări plăteşte, la externare, serviciile medicale şi primeşte de la spitalul privat sau de stat o factură, în baza căreia efectuează plata. Cu factura se prezintă la compania cu care are contract, iar acesta îi va rambursa clientului cheltuielile. Aceasta metodă îi oferă asiguratului libertatea de a alege instituţia medicală dorită, fără a mai fi necesar ca asiguratorul să aibă contract cu spitalul sau clinica respectivă.

A doua variantă presupune ca firma asiguratoare să deconteze serviciile medicale direct spitalului. Adică pacientul nu va fi nevoit la externare să plătească niciun ban. În schimb, va merge în reţeaua de instituţii medicale agreată de companie, iar la externare va completa o declaraţie în care precizează că asiguratorul va achita cheltuielile aferente spitalizării.

Preţul este un alt criteriu important pe care trebuie să îl avem în vedere înainte de a decide ce fel de asigurare privată vrem să ne facem. În cazul în care optăm pentru cea mai ieftină ofertă trebuie să fim conştienţi de faptul că o astfel de poliţă nu poate acoperi o serie nelimitată de servicii medicale.

gandul.info

 

Comentarii