De Business

Punem punctul pe știi

Mai multe firme se învârt pe lângă clădirile şi terenurile Moldomobila SA

luni, 09 martie 2020, 09:14
2 MIN
 Mai multe firme se învârt pe lângă clădirile şi terenurile Moldomobila SA

Pentru un teren în suprafaţă de 6,4 hectare pe care sunt ridicate clădiri în suprafaţă de 3,5 hectare s-au depus până acum trei oferte.

Terenurile şi clădirile Moldomobila SA, companie aflată de mai mult timp în faliment, au stârnit interesul mai multor investitori. Astfel, au fost depuse două oferte de cumpărare pentru unul dintre terenurile care aparţin societăţii deţinută de omul de afaceri Adrian Butucă. Cu o suprafaţă de 6,4 hectare, pe care sunt edificate clădiri în suprafaţă de 3,5 hectare, activul a fost scos la vânzare prin supraofertare la începutul anului  de administratorul judiciar “Management Reorganizare Lichidare (MRL) Iaşi SPRL”, după ce compania Arhiconstruct SA a făcut o ofertă  de cumpărare. Firma este condusă “din umbră” tot de Adrian Butucă.

Citeste si: Kaufland se instalează în coasta Carrefour prin achiziţia terenurilor Moldomobila

Potrivit unor informaţii intrate în posesia ziarului nostru, una dintre oferte aparţine unui dezvoltator imobiliar, iar cealaltă unei multinaţionale care deţine un lanţ de supermarketuri. ‘Luni (astăzi – n.red.), după licitaţie, stăm de vorbă şi vedem cine va fi şi cine nu va fi cumpărătorul. Nu doresc să ofer deocamdată nicio declaraţie”, a spus pentru “Ziarul de Iaşi” Corneliu Mititelu, reprezentant MRL Până acum, procedura de vânzare s-a aflat în faza de supraofertare. Suma de la care s-a pornit a fost de 38,3 milioane lei fără TVA (circa 8,1 milioane euro fără TVA), la care s-a adăugat minim un pas de supraofertare, adică aproximativ 81.000 euro fără TVA, care reprezintă suma minimă ce va trebui adăugată ofertei de potenţialul supraofertant faţă de oferta deja existentă.  Dacă activul va fi valorificat, Vasile Mihălceanu, administratorul societăţii RAB Romanian Agricultural Business SRL, care i-a oferit lui Butucă în urmă cu câţiva ani un împrumut de câteva milioane de euro, va fi primul care îşi va primi banii. Suma se ridică la 5 milioane de euro.

“În condiţiile în care sunt depuse oferte, apreciez că licitaţia va fi finalizată cu siguranţă prin adjudecare  şi, în condiţiile astea, clientul meu îşi va recupera suma. Doar dacă adjudecătorul va fi neserios si nu va veni cu banii…”, ne-a declarat Sergiu Mămăligă, avocatul lui Mihălceanu.  Datoriile totale ale societăţii Moldomobila SA se ridică la peste 154 milioane lei, conform tabelului definitiv consolidat al creanţelor. Creanţele garantate ajung la 117,2 milioane lei. Dintre acestea, 68 milioane lei sunt trecute în dreptul Arhiconstruct SRL, 28 milioane la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa şi 21 milioane lei către Vasile Mihălceanu. Suma care va rămâne după ce îşi va recupera banii administratorul RAB se va împărţi între Arhiconstruct SA şi Finanţele Publice Constanţa. (Florentina SANDU)

 

 

 

 

Comentarii