Mesagerii Kremlinului: un deputat PSD cere, alături de Șoșoacă și alți parlamentari ex-AUR, „neutralitatea României”

joi, 24 martie 2022, 12:10
1 MIN
 Mesagerii Kremlinului: un deputat PSD cere, alături de Șoșoacă și alți parlamentari ex-AUR, „neutralitatea României”

Un deputat PSD, Dumitru Coarnă, cere, alături de senatoarea Diana Șoșoacă și alți trei parlamentari ex-AUR, „neutralitatea României”. Cei cinci ar fi solicitat ca România să nu mai ofere armament Ucrainei și să nu mai permită tranzitarea țării a transporturilor de armament.

Informația apare pe puține site-uri: la 9 martie, ea a fost distribuită de Stiri de România, iar ulterior ebihoreanul.ro a arătat că textul apelului ar fi fost publicat și de un site finanțat de oligarhii ruși, Katehon.

Scrisoarea celor cinci reia o serie de teme ale propagandei ruse: ambele părți implicate în conflictul din Ucraina sunt la fel de vinovate, iar România trebuie să fie neutră și nu trebuie să mai furnizeze armament Kievului.

Un deputat PSD cere, alături de Șoșoacă, neutralitatea României
„Cei 5 parlamentari care au susținut ieri, 09.03.2022, declarația politică intitulată Spunem un NU RĂSPICAT implicării României într-un război care nu ne aparține. NEUTRALITATEA ROMÂNIEI. PACEA DE LA BUCUREȘTI, sunt:

Diana Ivanovici Sosoaca (senator independent), Dumitru Coarna (PSD), Mihai Lașcă (deputat independent), Ana Maria Gavrilă (deputat independent), Francisc Tobă (deputat independent)”, scrie Știri de România.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii