Moldovenii să spună „mersi” cu o autostradă second-hand

miercuri, 06 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Moldovenii să spună „mersi” cu o autostradă second-hand

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş va fi revizuit tehnic şi valoric întrucât prevede o lucrare de o complexitate deosebită şi cu un cost de execuţie substanţial.

Strategia Ministerului Transporturilor privind această investiţie reiese dintr-un răspuns dat de ministrul Romana Mănescu deputatului de Suceava Ovidiu Iane. "Tronsonul Târgu Mureş – Iaşi vizează lucrări de o complexitate sporită cuprinzând aproximativ 300 de poduri şi viaducte şi 43 de tuneluri de diferite mărimi. Acest lucru a atras după sine (la nivelul studiului de fezabilitate) un cost de execuţie substanţial fapt pentru care, la momentul actual, se are în vedere revizuirea acestuia atât din punct de vedere tehnic cât şi valoric", se arată în răspunsul semnat de ministrul Ramona Mănescu. Ea a precizat că pentru optimizarea costurilor de realizare a acestui tronson se are în vedere împărţirea lui pe subsectoare şi totodată, având în vedere revizuirea studiului de fezabilitate, se analizează posibila includere a subsectoarelor cu complexitate deosebită în cadrul proiectelor cu finanţare europeană.
Mănsescu afirma, la sfârşitul lunii septembrie, că proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, alocat fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, va fi transmis Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură după divizarea CNADNR.
Şapte parlamentari PNL din Iaşi, între care şi fostul ministru al Transporturilor, au semnat recent un memoriu iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, prin care acesta solicită premierului Victor Ponta includerea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a Guvernului, pentru perioada 2014-2020.
Autostrada Iaşi – Târgu Mureş ar urma să aibă aproape 300 de kilometri şi va străbate patru judeţe, respectiv Iaşi, Neamţ, Harghita şi Mureş.

Comentarii