Nababul de la Posta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nababul de la Posta

Directorul general al Postei castiga lunar între 6.000 de euro si 11.000 de euro.

GALERIE
Smeeianu
  • Smeeianu
- +

Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, are o remuneratie lunara neta cuprinsa între 6.000 de euro si 11.000 de euro, rezultand un castig anual plasat între 72.000 de euro si 132.000 de euro, conform unor hotarari AGA ale companiei, unde statul detine 75% din actiuni. “Se aproba, în unanimitate, stabilirea remuneratiei lunare nete a directorului general al Companiei Nationale Posta Romana, în cuantum cuprins între 5.000 euro/luna - 10.000 euro/luna”, se arata într-o hotarare a actionarilor din decembrie 2012.

Alte doua hotarari AGA stabilesc clauzele contractuale cuprinse în contractul de mandat încheiat cu directorul general, precum si remuneratia membrilor Consiliului de Administratie, din care face parte si Smeeianu, în suma neta de 1.000 de euro lunar. Remuneratia directorului general aprobata în luna decembrie depaseste cu mult valorile din contractul de mandat stabilite pentru 2011 si 2012. O hotarare de guvern publicata în luna august a anului trecut, prin care a fost aprobat bugetul Postei pentru 2012, prevede la capitolul de cheltuieli “contract de mandat (inclusiv contributiile aferente)” suma de 114.000 lei (26.000 de euro, la cursul de schimb actual), de la 103.000 lei (23.600 euro) în 2011. Smeeianu a preluat conducerea Postei Romane în prima parte a lunii mai 2012, la putin timp dupa instalarea primului Cabinet Ponta, fiind numit presedinte al Consiliului de Administratie si director general, în locul lui Daniel Neagoe. În luna ianuarie a acestui an, el a fost înlocuit de la conducerea Consiliului de Administratie de Adrian Volintiru, actualul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În perioada 2002-2005, Smeeianu a condus autoritatea de reglementare în comunicatii, dupa ce anterior a fost secretar de stat în Ministerul Comunicatiilor în timpul primului mandat de ministru al lui Dan Nica. În martie 2005, premierul Tariceanu (PNL) l-a înlocuit pe Smeeianu la conducerea autoritatii de reglementare în comunicatii (ANRC) cu Dan Georgescu (PNL).  Spre finele anului 2006, Înalta Curte de Casatie si Justitie a anulat decizia prin care Smeeianu a fost demis si, conform sentintei, trebuia repus în functie si sa încaseze despagubiri de circa 100.000 lei. Daca într-o prima faza premierul Tariceanu a anuntat ca Smeeianu va fi repus în functie, în decembrie 2006, Guvernul a decis înfiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea în Comunicatii si Tehnologia Informatiei, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare în Comunicatii (ANRC), care a fost desfiintata. Presedinte al noii autoritati a fost numit Dan Georgescu, care, în august 2008, a fost demis de catre premierul Tariceanu, iar o luna mai tarziu, dupa ce justitia a dat castig de cauza fostului sef ANRCTI, Executivul a hotarat înfiintare a unei alte autoritati de reglementare a sectorului telecom (condusa de Liviu Nistoran), prin restructurarea ANRCTI. Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital. În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice. În intervalul 2009-2011, pierderile companiei au cumulat 485,5 milioane de lei (peste 110 milioane de euro).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.