Nababul de la Posta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Nababul de la Posta

Directorul general al Postei castiga lunar între 6.000 de euro si 11.000 de euro.

GALERIE
Smeeianu
  • Smeeianu
- +

Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, are o remuneratie lunara neta cuprinsa între 6.000 de euro si 11.000 de euro, rezultand un castig anual plasat între 72.000 de euro si 132.000 de euro, conform unor hotarari AGA ale companiei, unde statul detine 75% din actiuni. “Se aproba, în unanimitate, stabilirea remuneratiei lunare nete a directorului general al Companiei Nationale Posta Romana, în cuantum cuprins între 5.000 euro/luna - 10.000 euro/luna”, se arata într-o hotarare a actionarilor din decembrie 2012.

Alte doua hotarari AGA stabilesc clauzele contractuale cuprinse în contractul de mandat încheiat cu directorul general, precum si remuneratia membrilor Consiliului de Administratie, din care face parte si Smeeianu, în suma neta de 1.000 de euro lunar. Remuneratia directorului general aprobata în luna decembrie depaseste cu mult valorile din contractul de mandat stabilite pentru 2011 si 2012. O hotarare de guvern publicata în luna august a anului trecut, prin care a fost aprobat bugetul Postei pentru 2012, prevede la capitolul de cheltuieli “contract de mandat (inclusiv contributiile aferente)” suma de 114.000 lei (26.000 de euro, la cursul de schimb actual), de la 103.000 lei (23.600 euro) în 2011. Smeeianu a preluat conducerea Postei Romane în prima parte a lunii mai 2012, la putin timp dupa instalarea primului Cabinet Ponta, fiind numit presedinte al Consiliului de Administratie si director general, în locul lui Daniel Neagoe. În luna ianuarie a acestui an, el a fost înlocuit de la conducerea Consiliului de Administratie de Adrian Volintiru, actualul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În perioada 2002-2005, Smeeianu a condus autoritatea de reglementare în comunicatii, dupa ce anterior a fost secretar de stat în Ministerul Comunicatiilor în timpul primului mandat de ministru al lui Dan Nica. În martie 2005, premierul Tariceanu (PNL) l-a înlocuit pe Smeeianu la conducerea autoritatii de reglementare în comunicatii (ANRC) cu Dan Georgescu (PNL).  Spre finele anului 2006, Înalta Curte de Casatie si Justitie a anulat decizia prin care Smeeianu a fost demis si, conform sentintei, trebuia repus în functie si sa încaseze despagubiri de circa 100.000 lei. Daca într-o prima faza premierul Tariceanu a anuntat ca Smeeianu va fi repus în functie, în decembrie 2006, Guvernul a decis înfiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea în Comunicatii si Tehnologia Informatiei, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare în Comunicatii (ANRC), care a fost desfiintata. Presedinte al noii autoritati a fost numit Dan Georgescu, care, în august 2008, a fost demis de catre premierul Tariceanu, iar o luna mai tarziu, dupa ce justitia a dat castig de cauza fostului sef ANRCTI, Executivul a hotarat înfiintare a unei alte autoritati de reglementare a sectorului telecom (condusa de Liviu Nistoran), prin restructurarea ANRCTI. Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital. În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice. În intervalul 2009-2011, pierderile companiei au cumulat 485,5 milioane de lei (peste 110 milioane de euro).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.