anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Nababul de la Posta

Directorul general al Postei castiga lunar între 6.000 de euro si 11.000 de euro.

GALERIE
Smeeianu
 • Smeeianu
- +

Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, are o remuneratie lunara neta cuprinsa între 6.000 de euro si 11.000 de euro, rezultand un castig anual plasat între 72.000 de euro si 132.000 de euro, conform unor hotarari AGA ale companiei, unde statul detine 75% din actiuni. “Se aproba, în unanimitate, stabilirea remuneratiei lunare nete a directorului general al Companiei Nationale Posta Romana, în cuantum cuprins între 5.000 euro/luna - 10.000 euro/luna”, se arata într-o hotarare a actionarilor din decembrie 2012.

Alte doua hotarari AGA stabilesc clauzele contractuale cuprinse în contractul de mandat încheiat cu directorul general, precum si remuneratia membrilor Consiliului de Administratie, din care face parte si Smeeianu, în suma neta de 1.000 de euro lunar. Remuneratia directorului general aprobata în luna decembrie depaseste cu mult valorile din contractul de mandat stabilite pentru 2011 si 2012. O hotarare de guvern publicata în luna august a anului trecut, prin care a fost aprobat bugetul Postei pentru 2012, prevede la capitolul de cheltuieli “contract de mandat (inclusiv contributiile aferente)” suma de 114.000 lei (26.000 de euro, la cursul de schimb actual), de la 103.000 lei (23.600 euro) în 2011. Smeeianu a preluat conducerea Postei Romane în prima parte a lunii mai 2012, la putin timp dupa instalarea primului Cabinet Ponta, fiind numit presedinte al Consiliului de Administratie si director general, în locul lui Daniel Neagoe. În luna ianuarie a acestui an, el a fost înlocuit de la conducerea Consiliului de Administratie de Adrian Volintiru, actualul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În perioada 2002-2005, Smeeianu a condus autoritatea de reglementare în comunicatii, dupa ce anterior a fost secretar de stat în Ministerul Comunicatiilor în timpul primului mandat de ministru al lui Dan Nica. În martie 2005, premierul Tariceanu (PNL) l-a înlocuit pe Smeeianu la conducerea autoritatii de reglementare în comunicatii (ANRC) cu Dan Georgescu (PNL).  Spre finele anului 2006, Înalta Curte de Casatie si Justitie a anulat decizia prin care Smeeianu a fost demis si, conform sentintei, trebuia repus în functie si sa încaseze despagubiri de circa 100.000 lei. Daca într-o prima faza premierul Tariceanu a anuntat ca Smeeianu va fi repus în functie, în decembrie 2006, Guvernul a decis înfiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea în Comunicatii si Tehnologia Informatiei, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare în Comunicatii (ANRC), care a fost desfiintata. Presedinte al noii autoritati a fost numit Dan Georgescu, care, în august 2008, a fost demis de catre premierul Tariceanu, iar o luna mai tarziu, dupa ce justitia a dat castig de cauza fostului sef ANRCTI, Executivul a hotarat înfiintare a unei alte autoritati de reglementare a sectorului telecom (condusa de Liviu Nistoran), prin restructurarea ANRCTI. Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital. În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice. În intervalul 2009-2011, pierderile companiei au cumulat 485,5 milioane de lei (peste 110 milioane de euro).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.