”Nymphomaniac”, filmul lui Lars von Trier, a fost interzis în Turcia

marți, 04 martie 2014, 22:53
2 MIN
 ”Nymphomaniac”, filmul lui Lars von Trier, a fost interzis în Turcia

"Nymphomaniac”, controversatul film al realizatorului danez Lars von Trier, a fost interzis de la difuzare în cinematografele din Turcia, ceea ce a provocat noi proteste faţă de cenzura din Turcia, a relatat marţi presa din ţară, transmite AFP.

”Filmul a fost interzis ca urmare a deciziei comisiei de evaluare a Ministerului Culturii”, a precizat un membru al acestei instanţe, Yaman Okur, citat marţi de presă.

Okur s-a opus totuşi interdicţiei. ”Filmul comportă scene explicite, dar ar fi trebuit să fie difuzat cu limită de vârstă” în cinematografe, a declarat el cotidianului Milliyet.

Mai mulţi reputaţi artişti turci au condamnat decizia comisiei, deplângând această ”nouă cenzură” decisă de guvernul islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere din 2002.

”Condamn ferm interzicerea filmului ‘Nymphomaniac’, în condiţiile în care în Turcia există o limită de vârstă” în cinematografe, a anunţat cu indignare pe Twitter realizatorul turc Nuri Bilge Ceilan, care a obţinut premiul pentru regie în 2008 pentru pelicula ”Three Monkeys” şi Marele Premiu 2011 pentru ”Once Upon a Time in Anatolia” la festivalul de la Cannes.

Ultimul film în două părţi al lui Lars von Trier urma să fie difuzat în cinematografele din Turcia începând cu jumătatea lunii martie.

România, aminteşte AFP, decisese interzicerea filmului ”Nymphomaniac 2”, măsura fiind anulată ulterior. (Agerpres)

Comentarii