O importantă companie franceză din domeniul IT îşi deschide un centru în Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

O importantă companie franceză din domeniul IT îşi deschide un centru în Iaşi

GALERIE
tester (1)
  • tester (1)
- +

AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale va crea aici peste 100 de locuri de muncă.

Iaşul rămâne o destinaţie atractivă pentru companiile IT & Outsourcing care caută noi pieţe pe care să îşi extindă operaţiunile, chiar şi în contextul pandemiei de Covid-19. AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale, a închiriat 850 mp de spaţiu în clădirea de birouri Centro, proiect imobiliar al Grupului Tester, care aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi. AriadNext, cu sediul central în Franţa, va crea 100 de locuri de muncă în Iaşi până la sfârşitul anului 2021, urmare a lansării unui nou serviciu al companiei, respectiv verificarea manuală a autenticităţii documentelor.

Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei, alături de Dan Zaharia, partener Extind (firmă locală care oferă consultanţă specializată pe piaţa de birouri), s-au ocupat de negocierile cu oficialii companiei franceze, asigurându-i că oraşul nostru este capabil să găzduiască un astfel de centru. Pe lângă Iaşi, AriadNext mai are centre deschise în Madrid, Varşovia, Rennes şi Paris, de unde livrează soluţii complet automatizate axate pe inteligenţa artificială.

Verificare în doar 12 secunde

Bazat pe algoritmi Deep Learning, soluţia IDCHECK.IO verifică autenticitatea unui document ID şi emite un verdict în mai puţin de 12 secunde. Asta înseamnă că AriadNext poate verifica aproape toate documentele de identitate într-un mod complet automatizat. Cu toate acestea, există încă o mică proporţie de documente pentru care verificarea nu poate fi efectuată sau este incompletă, fie pentru că documentul nu este cunoscut de serviciile lor automatizate, fie pentru că algoritmii nu pot extrage informaţiile din document. Ca răspuns la aceste provocări, AriadNext a lansat un serviciu de verificare manuală a autenticităţii documentelor în Iaşi.

„Am ales România pentru a ne deschide centrul cu scopul de a oferi clienţilor noştri un serviciu conform GDPR. Am ales mai precis oraşul Iaşi datorită legăturilor istorice cu Franţa şi, în plus, pentru că oraşul Iaşi are cea mai puternică creştere în servicii IT în anul 2019“, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Guillaume Despagne, directorul general al AriadNext.

„Finalul anului vine cu o veste foarte bună

Bogdan Piţigoi, preşedintele şi fondatorul Tester Grup, arată că anul 2020 a fost un an dificil şi plin de provocări, „dar, din fericire, sunt oameni şi companii care au reuşit să se adapteze rapid schimbărilor aduse de pandemie şi care au participat, astfel, la funcţionarea în continuare a economiei ieşene şi, implicit, a economiei româneşti“.

„Partenerii diviziei imobiliare a Grupului Tester (Ideo, Centro şi Solo) s-au organizat foarte bine pentru a- şi continua cu succes activitatea în această perioadă în care şi noi am luat toate măsurile necesare astfel încât clădirile noastre să fie sigure şi permanent funcţionale. Acum, finalul anului vine cu o veste foarte bună, intrarea în România a unei companii franceze foarte serioase şi dinamice, care a ales să îşi deschidă sediul central la Iaşi, în clădirea C3 din complexul Centro al Grupului Tester, o clădire modernă de 8 etaje, prietenoasă cu mediul înconjurător, care a primit de curând certificarea Leed Gold. Ne bucură intrarea lor în compania selectă a partenerilor noştri şi le dorim o dezvoltare spectaculoasă în continuare“, a transmis Bogdan Piţigoi pentru „Ziarul de Iaşi“.

Confirmă atractivitatea oraşului

După volumul tranzacţiilor comerciale, Franţa este pentru România al treilea client şi al şaselea furnizor, iar investiţiile directe franceze în ţara noastră au ajuns la un nivel de aproape 5 miliarde de euro, potrivit Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) - principalul animator al unei comunităţi de peste 550 de întreprinderi cu capital francez în România, cu prezenţă în toate industriile şi care însumează o cifră de afaceri totală de peste 8,5 miliarde de euro.

„Una dintre principalele misiuni în calitatea mea de Consul onorific al Franţei la Iaşi este aceea de a promova oportunităţile oferite de oraşul nostru potenţialilor investitori francezi. Sunt bucuros că un astfel de demers a înregistrat o reuşită deplină şi rapidă în cazul companiei franceze AriadNext care, iată, în numai câteva luni şi mai ales într-o perioadă atât de delicată a reuşit să instaleze în oraşul nostru o entitate de producţie IT, ceea ce confirmă o dată în plus atractivitatea Iaşului ca pol de dezvoltare a industriilor creative, avansate, inovatoare. În plus, acest proiect francez de succes este pentru mine un impuls suplimentar în demersurile mele de înfiinţare a unui club de afaceri francofon, care să coaguleze într-un viitor apropiat energiile pozitive ale companiilor franceze sau francofone din Iaşi şi din regiune“, ne-a declarat Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei.

Dan Zaharia consideră că alegerea făcută de compania franceză reprezintă „un semnal de încredere pe care Iaşul îl primeşte ca rod al efortului continuu pentru poziţionarea oraşului pe harta Central Eastern Europe (CEE)”.

„În plină criză sanitară, echipa Extind a negociat cu succes aducerea în Iaşi a unei noi companii de outsourcing. AriadNext a ales Iaşul ca locaţie pentru sediul său din România, a închiriat 850 mp de birouri pentru 100 de angajaţi în clădirea Centro. Unul dintre criteriile de selecţie a acestei clădiri moderne de birouri a fost deţinerea certificatului internaţional LEED Gold pentru clădiri verzi. E un semnal de încredere pe care oraşul nostru îl primeşte ca rod al efortului nostru continuu pentru poziţionarea Iaşului pe harta regiunii CEE ca magnet pentru firmele IT & Outsourcing”, a menţionat Dan Zaharia, partener Extind. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.