anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O importantă companie franceză din domeniul IT îşi deschide un centru în Iaşi

GALERIE
tester (1)
 • tester (1)
- +

AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale va crea aici peste 100 de locuri de muncă.

Iaşul rămâne o destinaţie atractivă pentru companiile IT & Outsourcing care caută noi pieţe pe care să îşi extindă operaţiunile, chiar şi în contextul pandemiei de Covid-19. AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale, a închiriat 850 mp de spaţiu în clădirea de birouri Centro, proiect imobiliar al Grupului Tester, care aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi. AriadNext, cu sediul central în Franţa, va crea 100 de locuri de muncă în Iaşi până la sfârşitul anului 2021, urmare a lansării unui nou serviciu al companiei, respectiv verificarea manuală a autenticităţii documentelor.

Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei, alături de Dan Zaharia, partener Extind (firmă locală care oferă consultanţă specializată pe piaţa de birouri), s-au ocupat de negocierile cu oficialii companiei franceze, asigurându-i că oraşul nostru este capabil să găzduiască un astfel de centru. Pe lângă Iaşi, AriadNext mai are centre deschise în Madrid, Varşovia, Rennes şi Paris, de unde livrează soluţii complet automatizate axate pe inteligenţa artificială.

Verificare în doar 12 secunde

Bazat pe algoritmi Deep Learning, soluţia IDCHECK.IO verifică autenticitatea unui document ID şi emite un verdict în mai puţin de 12 secunde. Asta înseamnă că AriadNext poate verifica aproape toate documentele de identitate într-un mod complet automatizat. Cu toate acestea, există încă o mică proporţie de documente pentru care verificarea nu poate fi efectuată sau este incompletă, fie pentru că documentul nu este cunoscut de serviciile lor automatizate, fie pentru că algoritmii nu pot extrage informaţiile din document. Ca răspuns la aceste provocări, AriadNext a lansat un serviciu de verificare manuală a autenticităţii documentelor în Iaşi.

„Am ales România pentru a ne deschide centrul cu scopul de a oferi clienţilor noştri un serviciu conform GDPR. Am ales mai precis oraşul Iaşi datorită legăturilor istorice cu Franţa şi, în plus, pentru că oraşul Iaşi are cea mai puternică creştere în servicii IT în anul 2019“, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Guillaume Despagne, directorul general al AriadNext.

„Finalul anului vine cu o veste foarte bună

Bogdan Piţigoi, preşedintele şi fondatorul Tester Grup, arată că anul 2020 a fost un an dificil şi plin de provocări, „dar, din fericire, sunt oameni şi companii care au reuşit să se adapteze rapid schimbărilor aduse de pandemie şi care au participat, astfel, la funcţionarea în continuare a economiei ieşene şi, implicit, a economiei româneşti“.

„Partenerii diviziei imobiliare a Grupului Tester (Ideo, Centro şi Solo) s-au organizat foarte bine pentru a- şi continua cu succes activitatea în această perioadă în care şi noi am luat toate măsurile necesare astfel încât clădirile noastre să fie sigure şi permanent funcţionale. Acum, finalul anului vine cu o veste foarte bună, intrarea în România a unei companii franceze foarte serioase şi dinamice, care a ales să îşi deschidă sediul central la Iaşi, în clădirea C3 din complexul Centro al Grupului Tester, o clădire modernă de 8 etaje, prietenoasă cu mediul înconjurător, care a primit de curând certificarea Leed Gold. Ne bucură intrarea lor în compania selectă a partenerilor noştri şi le dorim o dezvoltare spectaculoasă în continuare“, a transmis Bogdan Piţigoi pentru „Ziarul de Iaşi“.

Confirmă atractivitatea oraşului

După volumul tranzacţiilor comerciale, Franţa este pentru România al treilea client şi al şaselea furnizor, iar investiţiile directe franceze în ţara noastră au ajuns la un nivel de aproape 5 miliarde de euro, potrivit Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) - principalul animator al unei comunităţi de peste 550 de întreprinderi cu capital francez în România, cu prezenţă în toate industriile şi care însumează o cifră de afaceri totală de peste 8,5 miliarde de euro.

„Una dintre principalele misiuni în calitatea mea de Consul onorific al Franţei la Iaşi este aceea de a promova oportunităţile oferite de oraşul nostru potenţialilor investitori francezi. Sunt bucuros că un astfel de demers a înregistrat o reuşită deplină şi rapidă în cazul companiei franceze AriadNext care, iată, în numai câteva luni şi mai ales într-o perioadă atât de delicată a reuşit să instaleze în oraşul nostru o entitate de producţie IT, ceea ce confirmă o dată în plus atractivitatea Iaşului ca pol de dezvoltare a industriilor creative, avansate, inovatoare. În plus, acest proiect francez de succes este pentru mine un impuls suplimentar în demersurile mele de înfiinţare a unui club de afaceri francofon, care să coaguleze într-un viitor apropiat energiile pozitive ale companiilor franceze sau francofone din Iaşi şi din regiune“, ne-a declarat Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei.

Dan Zaharia consideră că alegerea făcută de compania franceză reprezintă „un semnal de încredere pe care Iaşul îl primeşte ca rod al efortului continuu pentru poziţionarea oraşului pe harta Central Eastern Europe (CEE)”.

„În plină criză sanitară, echipa Extind a negociat cu succes aducerea în Iaşi a unei noi companii de outsourcing. AriadNext a ales Iaşul ca locaţie pentru sediul său din România, a închiriat 850 mp de birouri pentru 100 de angajaţi în clădirea Centro. Unul dintre criteriile de selecţie a acestei clădiri moderne de birouri a fost deţinerea certificatului internaţional LEED Gold pentru clădiri verzi. E un semnal de încredere pe care oraşul nostru îl primeşte ca rod al efortului nostru continuu pentru poziţionarea Iaşului pe harta regiunii CEE ca magnet pentru firmele IT & Outsourcing”, a menţionat Dan Zaharia, partener Extind. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.