Patronii firmei cu artificiile din club Colectiv au fost reţinuţi

vineri, 06 noiembrie 2015, 22:32
1 MIN
 Patronii firmei cu artificiile din club Colectiv au fost reţinuţi

Daniela Niţa, acţionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, și Cristian Niţă, unul dintre patronii firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, au fost reţinuți de procurori. 

Niţă a fost dus vineri după-amiază la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa acestuia şi la sediul societăţii. Soţia sa, Daniela Niţa, acţionarul majoritar al firmei, a fost audiată la PICCJ.    

În cazul celor doi patroni ai firmei există suspiciuni că au distrus documente referitoare la contracte încheiate de societate, au declarat surse judiciare.   

Anterior, vineri seară, a mai fost reţinut un angajat al firmei care a furnizat artificiile, în dosarul instrumentat de PICCJ privind incendiul din clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi aproximativ 200 au fost rănite. Artificierul Viorel Zaharia a fost reţinut, fiind acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Bărbatul a fost scos din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi dus la Arestul Poliţiei Capitalei, după ce procurorii au emis, vineri seară, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.    

 

Comentarii