Pavilionul de grădină: o soluţie practică pentru a înlocui foişorul!

joi, 24 mai 2018, 08:12
6 MIN
 Pavilionul de grădină: o soluţie practică pentru a înlocui foişorul!

Atunci când spaţiul sau resursele financiare nu îţi permit să construieşti un foişor, pavilionul este soluţia perfectă şi mult mai ieftină pentru a beneficia de umbră şi confort. Spre deosebire de o umbrelă, pavilionul poate acoperi o zonă mult mai mare şi poate fi mult mai practic de utilizat mai ales în zona unde se afla masă şi scaunele de terasă.

Pavilionul de grădină este extrem de folositor atunci când vrei să petreci timp în aer liber, în intimitatea grădinii tale, oferind atât protecţie împotriva radiaţiilor UV, cât şi împotriva precipitaţiilor.În plus, pe lângă confortul oferit, un pavilion amplasat în grădina poate face întregul spaţiu să arate mai bine şi mai organizat. Dacă vrei să alegi cel mai bun pavilion de grădină va trebui să iei în considerare mai mulţi factori. Câţiva dintre aceştia sunt tipul cadrului, materialul copertinei şi uşurinţa asamblării.

Structura de rezistenţă a pavilionului

Este important să alegi un pavilion de grădină cu o structură de rezistenţă de calitate, iar factorii pe care trebuie să îi iei în considerare în această privinţă sunt durabilitatea, rezistenta şi greutatea. în general vei avea de ales între două materiale în ceea ce priveşte cadrul pavilionului: aluminiu şi oţel. Există şi pavilioane de grădină care combina aceste două tipuri de materiale. De exemplu, barele superioare pot fi făcute din aluminiu, iar barele din partea de jos sau picioarele pot fi fabricate din oţel. în continuare îţi prezentăm avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de structură de rezistenţă astfel încât să alegi cel mai bun pavilion de grădină pentru tine

Pavilion de grădină cu cadru din aluminiu

Dacă vrei să alegi un pavilion de grădină uşor de transportat sau de mutat dintr-un loc în altul, atunci îţi recomandăm să îţi îndrepţi atenţia către cele cu cadru din aluminiu. Aluminiul este un metal uşor, iar datorită acestui avantaj pavilionul poate fi asamblat şi dezasamblat într-un timp foarte scurt şi fără un efort prea mare, chiar de către o singură persoană. De asemenea, aluminiul este rezistent la rugină, având din acest punct de vedere o durată de viaţă mai mare decât oţelul. Din păcate, un cadru de aluminiu este mai vulnerabil când vine vorba de vânturi puternice, tocmai din cauza greutăţii mici. Un alt dezavantaj al cadrului de aluminiu este faptul că se poate îndoi cu uşurinţă.

Pavilion de grădină cu cadru din oţel

În cazul în care vrei să alegi un pavilion de grădină rezistent şi durabil, atunci cea mai bună variantă pentru tine este unul cu structura din oţel. Datorită faptului că este un metal cu greutate mai mare, oţelul poate face faţă cu brio vânturilor puternice şi precipitaţiilor abundente. Totuşi, pavilioanele de grădină cu structura de oţel sunt mai dificil de asamblat, comparativ cu cele care au cadru din aluminiu. Unul dintre dezavantajele pavilioanelor cu structura din oţel este faptul că acest metal nu este anticoroziv şi tinde să ruginească dacă nu este îngrijit corespunzător. Aşadar, trebuie să iei în considerare şi aspectul ce ţine de mentenanţă dacă vrei să alegi un pavilion de grădină cu cadru din oţel.

Copertina

Cel mai bun pavilion de grădină trebuie să aibă acoperişul şi copertina făcute dintr-un material rezistent, care să ofere protecţie UV şi care să fie ignifug şi impermeabil. Unele pavilioane de grădină au ataşate copertinei şi o plasă de protecţie împotriva insectelor, foarte utilă dacă vrei să eviţi muşcăturile de ţânţari. Cele mai des întâlnite materiale din care se fabrică acoperişul şi copertina pavilioanelor de grădină sunt poliesterul, polietilena şi vinilul. în general, indiferent de ce fel de material vei alege, îţi recomandăm să acorzi atenţie densităţii. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât materialul va fi mai rezistent. Iată care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de material din care pot fi făcute copertina şi acoperişul pavilionului de grădină!

Copertina din poliester

Pavilioanele de grădina cu acoperiş din poliester sunt rezistente la intemperii şi destul de durabile. Totuşi, trebuie să ştii că rezistenţa la intemperii este condiţionată de volumul şi durata precipitaţiilor. Un acoperiş din poliester va ţine ploaia la distanţă o perioadă, însă odată ce materialul va fi extrem de ud, pot exista scurgeri de apă în interior. În ceea ce priveşte protecţia împotriva radiaţiilor UV, poliesterul nu este cea mai fericită alegere. Deşi există un grad de protecţie, acesta nu este foarte ridicat. în general, pavilioanele de grădina din poliester sunt cele mai accesibile din punct de vedere al preţului, iar acesta poate fi considerat un avantaj, mai ales dacă nu vrei să acorzi un buget prea mare achiziţionării unuia.

Copertina din polietilenă

Polietilena este un material foarte durabil şi datorită acestui fapt este deseori folosită pentru pavilioanele de grădină semi-permanente. De asemenea, protecţia împotriva precipitaţiilor şi a radiaţiilor UV este mai bună decât în cazul poliesterului. Îţi recomandăm să alegi un pavilion de grădină cu acoperiş din polietilena tratată cu o substanţă specială, care face materialul impermeabil, împiedicând scurgerile de apă. Un alt lucru de luat în considerare: rezistenţa scăzută la foc. Acest lucru este important, mai ales dacă plănuieşti să aşezi pavilionul în apropierea grătarului de exterior sau lângă un încălzitor. Pentru că arde destul de repede, polietilena netratată cu o substanţă ignifugă specială nu trebuie aşezată lângă o sursă de foc.

Designul pavilionului de grădină

Atunci când vrei să alegi cel mai bun pavilion de grădină trebuie să iei în considerare şi elemente care ţin de design, precum forma pavilionului şi pereţii acestuia. în privinţa formei vei avea de ales între pavilion hexagonal, pătrat sau dreptunghiular, iar decizia va trebui să o iei în funcţie de preferinţe şi de spaţiul disponibil. Cât priveşte pereţii, există pavilioane care vin fără această opţiune, având doar acoperiş. Totuşi, îţi recomandăm să achiziţionezi un pavilion de grădină cu doi-trei pereţi sau unul care se închide complet, cu pereţi detaşabili sau care se strâng în jurul picioarelor pavilionului. Mai mult, unele pavilioane au ataşată şi o plasă împotriva insectelor, un accesoriu extrem de util.

Ce culori sunt potrivite pentru pavilionul de grădină

Când vine vorba despre culoare, trebuie să ştii că este de preferat să îţi îndrepţi atenţia către pavilioane de grădină în nuanţe deschise, deoarece nu absorb căldură. Totuşi, un dezavantaj al pavilioanelor albe sau bej este faptul că se pot murdări extrem de repede. Pe de cealaltă parte, pavilioanele de grădină în culori mai închise sunt mult mai rezistente la pete, însă pot crea un mediu lipsit de confort în zilele toride de vară. Bineînţeles, acest lucru poate fi remediat prin instalarea unui ventilator sau unui alt sistem de răcire în interiorul pavilionului.

Copertina din vinil

Aceste acoperişuri şi copertine pentru pavilioanele de grădină sunt de fapt făcute din poliester peste care se aplică un strat de vinil. Aplicarea stratului de vinil peste poliester face materialul să fie mult mai rezistent la precipitaţii şi la radiaţiile UV, comparativ cu poliesterul simplu. În plus, unele tipuri de vinil au şi proprietăţi ignifuge, astfel încât nu va trebui să vă faceţi probleme în acest sens. Cel mai mare dezavantaj al pavilioanelor de grădinş cu acoperiş din vinil este faptul că sunt mai grele decât cele din poliester sau polietilenă, nefiind foarte uşor de strâns şi mutat. Totuşi, în cazul în care vrei să montezi în grădina ta un pavilion permanent şi nu îţi doreşti să îl dezasamblezi, unul cu acoperiş şi copertina din vinil poate fi potrivit pentru tine.

Comentarii