Campania „Ziarului de Iaşi” aşteaptă în continuare implicarea voastră. Noi donaţii, ieri

Piticii din Scoposeni freamătă de nerăbdare: când vine Moş Crăciun cu ghetuţele?

marți, 11 decembrie 2018, 02:50
5 MIN

Copiii din Scoposeni îl aşteaptă pe Moş Crăciun, săptămâna următoare urmând să ajungem la aceştia cu ghetuţe, căciuliţe şi fulare, dar şi pachete cu dulciuri sau rechizite şcolare. Toţi cei 82 de elevi de la Şcoala din Scoposeni – Gorban vor primi daruri, chiar dacă printre elevii care învaţă aici se numără şi câteva cazuri de copii care are au o situaţie financiară mai bună.

Majoritatea familiilor din localitate se descurcă însă greu, din ajutoare sociale, alocaţii sau salarii prea mici să susţină o familie numeroasă, aşa că orice donaţie le poate face micuţilor un Crăciun mai frumos decât au avut până acum.

De asemenea, cei care doresc să vină în sprijinul familiilor din Scoposeni ale căror poveşti mişcătoare le-aţi aflat din paginile „Ziarului de Iaşi” pot aduce la redacţie produse alimentare neperisabile, haine, încălţăminte, pături sau lenjerii. Reamintim cazul disperat al familiei Aanei, care acum, în prag de iarnă, a fost nevoită să se mute într-o singură cameră într-o casă veche, cu găuri în acoperiş.

Dorm şase persoane pe două paturi, iar mâncare fac la o plită veche. Părinţii sunt oameni muncitori, dar lipsiţi de şansă. Ar fi avut bani pentru o mică locuinţă, însă cei aproape 10.000 de euro strânşi s-au dus pe cheltuielile de repatriere şi înmormântare a fratelui lui Marian Aanei, care a murit în Portugalia.

De asemenea, impresionant este şi cazul lui Claudiu Popovici, care lucrează cu ziua pentru a-şi putea ţine copiii la şcoală, chiar dacă are deja şase operaţii şi ar mai avea nevoie de încă una. De asemenea, este şi cazul Mayei, fetiţa care e crescută doar de bunică, femeia neavând niciun venit.

Fetiţa este pintre cei mai buni elevi de la şcoala din Scoposeni şi visează să devină medic veterinar. Iar cazurile dramatice nu se opresc aici, reporterii noştri urmând a prezenta şi altele care au nevoie de ajutor în zilele următoare.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax.

A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Gorban, de care aparţine şcoala din Scoposeni, contul fiind: RO45BRDE240SV1784900240, titular cont Şcoala Gimnazială Gorban.

Din banii strânşi, „Ziarul de Iaşi“, împreună cu reprezentanţii şcolii, va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, vom achiziţiona rechizite şi materiale materiale didactice necesare pentru desfăşurarea orelor, rechizite pe care copiii nu şi le permit.

De asemenea, cei care doresc să doneze produse alimentare neperisabile, bături, haine sau încălţăminte pentru familiile ale căror poveşti le-aţi aflat din "Ziarul de Iaşi", acestea pot fi aduse la sediul redacţiei.

Ieri s-a alăturat campaniei „Ziarului de Iaşi” prof.dr. Camelia Gavrilă, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor.

Deputatul ieşean a donat pentru darurile copiilor din Scoposeni suma de 1.000 de lei.

„Cunosc campaniile pe care le desfăşoară «Ziarul de Iaşi» în ultimii ani, campanii care înseamnă multă generozitate şi implicare, dar şi adunarea comunităţii în jurul unor proiecte frumoase, proiecte care dau dovadă de compasiune şi umanitate. Este motivul pentru care am fost mereu alături de aceste campanii, şi cred că are mai mult o valoare simbolică ceea ce facem fiecare dintre noi: necesarul ar fi mult mai mare pentru a rezolva problemele triste ale diferitelor comunităţi. Dar exemplul pe care îl dă fiecare este un model de apropiere de aceste cazuri, iar acest model poate genera alte astfel de iniţiative. Este o consecvenţă de proiect pe care o apreciez în primul rând, este şi o rezonanţă umanitară pe care o resimt cu ceea ce face «Ziarul de Iaşi», iar apoi, ca profesor şi pedagog, sunt aproape de suferinţa copiilor şi de dorinţa lor de carte, de studiu, iar orice formă de încurajare este importantă, şi mi-aş dori ca ceea ce facem fiecare dintre noi să găsească un ecou şi în sufletul altor ieşeni care ar putea să ducă mai departe gesturi frumoase şi să desăvârşim câte ceva în privinţa comunităţilor aflate în suferinţă”, a menţionat Camelia Gavrilă.

Alături de campanie s-a alăturat şi o ieşeancă, ea dorind să rămână anonimă. M. a donat suma de 2.000 de lei pentru ghetuţele, căciuliţele şi fularele copiilor din Scoposeni, dar şi haine pentru una dintre familiile ale căror poveşti le-aţi aflat din paginile ziarului.

Ieşeanca s-a alăturat în fiecare an acestor campanii, sprijinind de asemenea şi proiectul ProRuralis prin care sunt sprijiniţi copii cu rezultate deosebite la învăţătură din mediul rural. De asemenea, un alt ieşean, Corneliu Niţulescu, a donat suma de 600 de lei pentru darurile micuţilor din Scoposeni.

Alături de donaţiile primite la redacţie, sau de către cei care şi-au arătat intenţia de a dona printr-un apel telefoni la redacţie, au mai donat direct în cont şi Gheorghe-Claudiu Pupăzan, care a virat suma de 50 de lei, dar şi un ieșean care a dorit să rămână anonim, acesta virând suma de 500 de lei pentru darurile copiilor din Scoposeni.

Lista onorabilă a donatorilor

Camelia Gavrilă – 1.000 lei

M. (ieşeancă) – 2.000 lei + haine

Corneliu Niţulescu – 600 lei

Gh.-Claudiu Pupăzan – 50 lei

Anonim – 500 lei

Gabriel Mardarasevici – 3.000 lei

Anonim – 500 lei

Anonim – 800 lei

Antibiotice SA – 2.500 lei

Felix Hrestic – 500 lei

Iulia Lazăr – 100 lei

Semenov Constantin – 50 lei

Doru Pănescu – 1.000 lei

Cristian Stanciu (FEG) – 1.500 lei

Sorin Moisă – 1.500 lei

Maricel Popa – 1.000 lei

Costel Adăscăliţei – 500 lei

Anonim (ieşean) – 500 lei

Petru Movilă – 1.000 lei

Adriana Săvescu (pens.) – 500 lei

Anonim – 200 de lei

USLIP Iaşi – 82 cutii bomboane

Viorel Blăjuţ – 3.000 lei

Marian Şerbescu – 500 lei

Comentarii