Ponta „a aruncat pisica” în curtea Anei Birchall. Ce spune aceasta

luni, 12 septembrie 2016, 22:05
2 MIN
 Ponta „a aruncat pisica” în curtea Anei Birchall. Ce spune aceasta

Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat luni că în calitate de secretar internațional al PSD era obligată în privința organizării unor evenimente și a precizat că nu are nicio calitate în dosarul referitor la vizita la București a fostului premier britanic Tony Blair. Aceasta a mai precizat că i s-a transmis foarte limpede faptul că Tony Blair nu va percepe onorariu, dar încurajează gazdele să sprijine o acțiune caritabilă indicată de acesta.

"Fiind persoana care a mijlocit dialogul inițial și schimbul de contacte între echipa dlui Blair și fundația din România ce a facut posibil evenimentul, implicarea mea ulterioară a vizat exclusiv elemente de agendă și protocol (spre exemplu: recomandări de potențiali invitați la dezbaterea publică, recomandări privind alegerea moderatoriului dezbaterii, recomandări pentru posibile interviuri în mass media românească, întâlniri de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la București, întâmpinarea la aeroport alături de ambasadorul britanic a domnului Tony Blair).

În acest context, mi s-a transmis foarte limpede faptul că dl. Tony Blair nu va percepe onorariu, dar încurajează gazdele să sprijine o acțiune caritabilă indicată de domnia sa. Neavând legitimitatea și calitatea juridică sa ma implic în aspectele de natură financiară am transmis fundației organizatoare din România mesajul echipei oaspetelui din Marea Britanie, pentru continuarea directă a dialogului, contribuția mea oprindu-se aici.

Toate aspectele de ordin logistic ale vizitei au fost asigurate de echipa desemnată de Fundația gazdă din România, inclusiv formatul final al dezbaterii si lista aferentă de invitați. Regret faptul că un eveniment benefic pentru imaginea României a luat o asemenea turnură, însă consider oportun ca instituțiile abilitate să facă lumină, întrucât confuzia și anatemizarea sunt mult mai nocive. Precizez ca nu am nici o calitate în acest dosar", a scris Birchall pe Facebook.

realitatea.net

Comentarii