Preşedintele CJ Caraş Severin arată cum se şterpelesc bani de la modernizarea drumurilor

luni, 15 martie 2021, 12:40
1 MIN
 Preşedintele CJ Caraş Severin arată cum se şterpelesc bani de la modernizarea drumurilor

Preşedintele CJ Caraş Severin, Romeo Dunca (PNL), a explicat cum se fură la modernizarea drumurilor din judeţ: la un control, a descoperit că 23% din stratul de asfalt lipsea. Încă din decembrie, Dunca a scris pe Facebook că va “decima“ direcţia judeţeană de drumuri, din subordinea consiliului judeţean. El a definit această direcţie drept o “structură mafiotă“. 

Preşedintele CJ Caraş-Severin a prezentat rezultatele unor verificări a calităţii lucrărilor la drumurile din judeţ, verificări din care reieşea că stratul de asfalt era de doar trei centimetri, în loc de şase. Acum, Dunca a declarat, pentru Expres de Banat, că firmele care repară drumurile din Caraş-Severin nu mai trebuie să dea şpagă, dar trebuie să execute lucrările conform contractului.

“Diriginţii noştri de şantier sunt cei care gestionează acest furt de resurse şi ei sunt plătiţi de noi, de Consiliul Judeţean. Aceştia au făcut posibil ca la o asfaltare în zona Obreja, de 10,5 km, să găsesc acum cu 23% mai puţin asfalt. Asta, pe înţelesul tuturor, înseamnă că un drum de 10,5 km, în loc de 10 cm de asfalt, are în medie doar 7,8, care înseamnă 700-800 mii de lei furaţi. Furaţi, pentru că lucrarea e gata!“, a arătat Dunca. 

Potrivit lui Dunca, din 36 de carote, în 34 grosimea asfaltului este mai mică decât cea agreată în contract şi achitată de CJ. 

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii