Primarul din Viseu de Sus nu crede in „cazul de sclavie”: Au conditii foarte bune

miercuri, 28 august 2019, 09:20
1 MIN
 Primarul din Viseu de Sus nu crede in „cazul de sclavie”: Au conditii foarte bune

Primarul orasului Viseu de Sus (judetul Maramures), Vasile Coman, nu crede ca in cazul prezentat de DIICOT este vorba de trafic de persoane.

"Nu cred ca statul german incredinteaza copii unei asociatii din Germania sa faca trafic de persoane, au avut loc acolo controale din Germania. Este o asociatie germana care functioneaza de dinainte de 2012, cand am venit eu la primarie. Sunt zeci de copii din Germania, vin psihologi, cadre didactice, au conditii foarte bine, sunt cazati intr-un centru amplasat intr-o zona foarte frumoasa, pe Valea Vinului din Viseu de Sus", a spus Coman.

Acesta a subliniat ca nu are cunostinta de savarsirea unor ilegalitati in cadrul centrului respectiv, care se adreseaza unor copii din Germania cu diverse probleme si care au fost adusi in Romania.

"Copiii respectivi stau aici pana la 18 ani apoi pleaca inapoi in Germania. Eu am discutat cu unii dintre ei, au invatat repede limba romana, mi-au spus ca nu ar mai vrea sa plece inapoi in Germania, deoarece le place in Romania", a precizat edilul din Viseu de Sus.

Comentarii