anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Rancea demisionează, acuzând autoritățile și pe cei care o vorbesc de rău

GALERIE
beatrice rancea
 • beatrice rancea
- +

Beatrice Rancea, managerul suspendat de la Opera Naţională Română Iaşi, şi-a înaintat demisia din funcţie. Aceasta se afla sub control judiciar de aproximativ jumătate de an şi avea interdicţie de a exercita vreo funcţie de conducere în instituţia pe care a condus-o peste 10 ani.

 

Alături de alţi 10 colaboratori si angajati ai instituţiei, Beatrice Rancea este cercetată într-un dosar de delapidare, fals şi deturnarea fondurilor de la Opera Naţională Română Iaşi. Potrivit DIICOT, gruparea condusă de Beatrice Rancea ar fi plătit servicii şi produse fictive, iar banii veniţi de la Ministerul Culturii sub formă de subvenţie ar fi fost folosiţi în mod discreţionar. Achiziţii fără respectarea legii, falsuri în acte, cheltuieli cu colaboratorii şi chirii nejustificate sunt doar câteva nereguli grave descoperite de procurorii DIICOT la Operă şi despre care Ziarul de Iaşi a relatat de-a lungul timpului. În luna martie, Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar cu interdicţia de a intra în clădirea Operei şi de a lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, măsură care a contestat-o. În iulie, magistraţii i-au dat câştig de cauză, dar totul nu a durat decât două săptămâni, timp în care anchetatorii au depus alte probe la dosar.

Măsura controlului judiciar a fost repusă în aplicare, magistraţii permiţându-i să practice profesia, dar nu şi pe cea de manager. De altfel, la începutul lunii august, numele lui Beatrice Rancea apare în lista membrilor comisiei de evaluare şi selectare a unui număr de 10 balerini, colaboratori permanenţi de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti. Alături de fostul manager ONRI, pe aceeaşi listă apare şi numele Amaliei Mîndruţiu, fost prim-solistă a Corpului de Balet a ONRI, care a demisionat în urmă cu câtvea luni. În demisia depusă abia acum, Beatrice Rancea se erijează în victimă a unuor "justiţiabili" din instituţie care nu au dorit decât să o denigreze şi să o înlăture de la conducerea ONRI.

MEMORIU: Acuzații grave pentru Beatrice Rancea lansate de fosta şefă de la Achiziţii

"Realizările mele că manager au fost în ultimul timp denigrate şi condamnate, fiind puse într-o lupă meschină şi denigratoare. Erijându-se în justiţiari, anumite persoane au început o campanie de discreditare publică, acuzându-mă de acţiuni din cele mai grave, cu intenţia de a-i leza imaginea şi reputaţia, vizând doar vacantarea postului de manager, atât de vânat de cei care acum mă blamează. Aceştia din urmă, au avut concursul autorităţilor, care mi-au spus textual, încă din luna martie a anului 2021, că nu mă pot întoarce în instituţie(...) Dat fiind această situaţie şi luând în considerare art. 32 alin (1) din OUG 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură (...) vă rog respectuos să luaţi act de renunţarea mea la mandatul încredinţat de manager al ONRI, începând cu dată comunicării prezentei"

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.