De Business

Punem punctul pe știi

Bucium SA a lansat o nouă gamă de vinuri

vineri, 13 iunie 2014, 01:51
2 MIN
 Bucium SA a lansat o nouă gamă de vinuri

Compania producătoare de vinuri Bucium SA a lansat, ieri, o nouă gamă de vinuri premium din recolta anului 2013, adresată segmentului HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele).

Din noua gamă, denumită „Fresca”, fac parte trei soiuri de vin, respectiv Feteasca Albă, Busuioaca de Bohotin şi Cabernet Sauvignon. „Toate cele trei soiuri de vin fac parte din recolta anului 2013, un an deosebit pentru podgoriile Bucium. Primul vin din această gamă este Feteasca Albă Fresca, domnişoara blondă a vinului de Bucium. Vinul oferă miresme deosebite şi la el veţi găsi fructozitate, o notă de fresh, de crud, de nou. Al doilea tip de vin este Busuioaca de Bohotin, vin care a fost premiat cu medalie de argint la Concursul Internaţional de la Bucureşti. Este prinţesa vinului roze al Moldovei.

Ultimul soi, Cabernet Sauvignon, este un vin foarte greu de înduplecat, are ceva aparte. Este un vin rebel, dar care încântă cu cele 14 grade tărie alcoolică”, a explicat în momentul degustării Ilie Ciomagă, directorul Bucium SA. Reprezentanţii Bucium au menţionat că „Fresca” este „un motiv de mândrie locală pentru că păstrează vie istoria Iaşului”. Ideea de a numi această gamă „Fresca” a venit de la o pictură a pictorului Dimitrie Gavrilean ce datează în sala de degustări din sediul companiei ieşene din 1984. „Suntem mândri de acest proiect pentru că îşi pune foarte mult accentul pe prezent. Noi am îmbinat arta cu arta de a produce vinul”, a fost concluzia conducerii companiei Bucium.

 

Comentarii