De Business

Punem punctul pe știi

Romania, pe lista scurta a producatorului german de componente auto Schaeffler, pentru o noua fabrica in regiune

vineri, 21 octombrie 2016, 11:43
1 MIN
 Romania, pe lista scurta a producatorului german de componente auto Schaeffler, pentru o noua fabrica in regiune
Concernul german Schaeffler, care detine o fabrica langa Brasov, vrea sa mai deschida inca o fabrica de mari dimensiuni in regiune, pe lista aflandu-se cinci tari, inclusiv Romania. Un director al companiei a declarat in presa din Slovacia ca o decizie va fi luata in cateva luni. Schaeffler are 4.000 de angajati in Romania si 10.000 in Slovacia.
 
Jaroslva Patka, director al fililalei slovace la Schaeffler, a declarat, citat de The Slovak Spectator, ca cinci tari sunt pe lista scurta si se poarta discutii cu autoritatile din fiecare: Slovacia, Romania, Ungaria, Polonia si Serbia. Noua fabrica ar urma sa aiba 4.000 de angajati.
 
Compania germana a ajuns la 4.000 de angajati in fabrica de rulmenti din Cristian si intentioneaza sa recruteze in continuare oameni pentru domeniile proiectare, calcul tehnic, dezvoltare produs, achizitii sau logistica. Compania intentioneaza sa creasca numarul de angajati cu 15-20% in urmatorii patru ani. Cifra de afaceri a fost de 400 milioane euro anul trecut.
 
Pana acum, investitiile companiei in centrul din Cristian au depasit 500 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind realizate pana in 2008.
 
Concurenta va fi dura pentru noua uzina. In Slovacia germanii au 10.000 de angajati la doua fabrici, fiind a treia cea mai mare companie straina din tara, dupa Volkswagen si otelariile USSK.
 

Comentarii