Şase oameni salvaţi de medicii de la „Sf. Spiridon”, care nu pot pleca acasă: pacienţi abandonaţi, pe care nu are cine să îi îngrijească

joi, 05 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Şase oameni salvaţi de medicii de la „Sf. Spiridon”, care nu pot pleca acasă: pacienţi abandonaţi, pe care nu are cine să îi îngrijească

La Spitalul „Sf. Spiridon” se află şase cazuri sociale care au fost internate în perioada sărbătorilor şi care au nevoie de un loc unde să primească îngrijirile necesare. 

Este vorba despre persoane cu vârste între 50 şi 70 de ani, fără venituri şi fără casă, care nu se pot deplasa singure şi care ar avea nevoie să fie îngrijite. Reprezentanţii unităţii medicale spun că deşi au fost făcute adrese către autorităţi, nu sunt locuri disponibile pentru aceştia.

Unul dintre cazuri este al unei femei în vârstă de 57 de ani care a ajuns la spital după ce în noaptea de Revelion i-a ars casa. Băiatul său, cunoscut cu tulburări psihice, ar fi pornit incendiul. Femeia are şi un picior amputat şi nu se poate îngriji singură.

Un alt caz este unui bărbat de 60 de ani căruia în luna noiembrie i-au fost amputate degetele de la picioare şi care are nevoie de cineva să îl ajute în permanenţă. În aceeaşi situaţie se află şi bărbatul care în luna decembrie a fost găsit pe stradă, în municipiul Iaşi, cu temperatura centrală de doar 20,5 grade Celsius şi care a fost tratat de către medici.

„Acum căutăm să îi facem buletin şi să fie primit undeva, el locuia pe străzi. Centrele medico-sociale din Iaşi ne spun că nu au locuri, noi ne ocupăm de urgenţe, nu putem ţine două luni un pacient pe care nu are cine să îl îngrijească. Ei nu mai pot rămâne într-un spital de urgenţe, avem nevoie de paturi”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii