Se strânge lațul dosarelor în jurul lui Dan Voiculescu

vineri, 28 iunie 2013, 07:08
1 MIN
 Se strânge lațul dosarelor în jurul lui Dan Voiculescu

Procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pentru care Dan Voiculescu şi-a dat de trei ori demisia din Senat, este aproape de final. Tribunalul a stabilit, ieri, ultimul termen din acest dosar: 29 august.

Dan Voiculescu a stat în sala de judecată, alături de avocaţii săi, şi a urmărit cu atenţie pledoariile apărătorilor şi declaraţiile martorilor. „Nu există nicio probă, nici directă, nici indirectă în ce mă priveşte. Un singur indiciu ar exista, şi anume că l-am influenţat telepatic. Cred că dosarul se va numi Telepatia”, a încercat să glumească Dan Voiculescu. La următorul termen va fi audiat directorul general al GRIVCO, Mihai Lazăr.

Dosarul este pe rolul instanţelor din septembrie 2008, iar parte dintre infracţiuni s-au prescris deja. Procurorii susţin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren şi mai multe construcţii în Băneasa, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real. Prejudiciul stabilit de DNA în acest caz se ridică la 60 milioane de euro.

Numele lui Dan Voiculescu este vehiculat şi în dosarul directorului general Antena Group, Sorin Alexandrescu, cercetat pentru şantaj. „Nu ştiu nimic de nicio citaţie de la DNA”, a explicat, ieri, Dan Voiculescu.EVZ.ro

 

Comentarii