Şeful ANAF: Modernizarea informatică a Fiscului este doar pe hârtie

luni, 10 iulie 2017, 20:30
1 MIN
 Şeful ANAF: Modernizarea informatică a Fiscului este doar pe hârtie

Modernizarea informatică a Fiscului, prin programul finanţat de Banca Mondială demarat în 2013, este doar pe hârtie, pentru că din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic, iar temenul de realizare a Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale a fost amânat din 2018 până în 2021, a declarat luni preşedintele Agenţiei Naţioanle de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan.

Şeful ANAF a avansat ca soluţie pentru îmbunătăţirea rapidă a situaţiei înlocuirea contractelor de întreţinere cu un contract de asigurare a funcţionării infrastructurii IT a ANAF.

Preşedintele Fiscului a vorbit mai ales despre situaţia dificilă legată de infrastructura informatică a ANAF.

"De când am preluat această funcţie, la începutul acestui an, am constatat că modernizarea informatică a ANAF era doar pe hârtie şi, practic, din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic concret", a afirmat Stan, pentru RFI.

"Între anii 2015 şi 2016, RAMP a stat pe loc. Există decalaje majore faţă de calendarul iniţial care prevedea ca, în anul 2018, RAMP să fie finalizat, decalaje generate de procesul dificil de evaluare a ofertelor tehnice primite din partea celor şase ofertanţi, noul termen de implementare fiind 1 ianuarie 2021. Întârzierea RAMP, constatată până în acest moment, şi estimarea că această întârziere poate să fie şi mai mare în următorii ani impun o regândire a opţiunilor de care dispune ANAF", a spus Bogdan Stan.

digi24.ro

Comentarii