De Business

Punem punctul pe știi

SenseTask, un start-up din Iasi, a adunat 261.000 de euro în câteva săptămâni

luni, 13 iunie 2022, 18:11
2 MIN
 SenseTask, un start-up din Iasi, a adunat 261.000 de euro în câteva săptămâni

Campania de finanţare lansată pe platforma SeedBlink pentru startup-ul ieşean Sense Task s-a încheiat. În numai câteva săptămâni, SenseTask a atras 261.000 de euro de la investitorii care au fost convinşi de propunerea ieşenilor care vor să vină în ajutorul oamenilor de afaceri cu platformă inteligentă de procesare a documentelor.

Înfiinţat în 2019 de doi membri ai comunităţii de antreprenori tech de la Fab Lab Iaşi, Ciprian Petrini şi Victor Cristinari, startup-ul SenseTask a dezvoltat o platformă în cloud care foloseşte inteligenţa artificială (AI) pentru a procesa documente. Soluţia propusă de SenseTask poate fi folosită de clienţi dintr-o gamă largă de domenii (financiar, sănătate, producţie, comerţul, juridic şi transporturi), îmbunătăţind productivitatea şi performanţa generală şi eliminând erorile.

Practic, platforma extrage automat informaţiile dorite din facturi, comenzi şi formulare, eliminând introducerea manuală de date şi reducând semnificativ timpul de procesare a documentelor. Iar micii întreprinzători şi contabilii, sufocaţi de maldărele de hârtii cerute de autorităţile române pentru administrarea afacerilor, ştiu cel mai bine câte dureri de cap le dau maldărele de documente care trebuie să fie zi de zi scanate, ordonate, înregistrate, precum şi documentele care trebuie completate manual, pe daza datelor conţinute în documente de tip pdf.

SenseTask promite o acurateţe de peste 95% în ceea ce priveşte procesarea documentelor şi susţine că poate extrage datele dorite din orice tip de document (financiar, medical sau legal) şi indiferent de forma sa (pdf, scan sau chiar fotografie) utilizând tehnologii AI. Aceste documente sunt clasificate în categorii, precum facturi, bonuri, formulare etc., urmând ca ulterior să fie extrase datele relevante şi exportate într-un anumit format sau într-un program la alegere. În acest mod, sunt colectate date inclusiv din documente nestructurate, eficientizând operaţiunile şi optimizând costurile.

Potrivit SenseTask, platforma de procesare a documentelor îmbunătăţeşte remarcabil productivitatea la locul de muncă, reduce semnificativ consumul de hârtie şi permite profesioniştilor să proceseze şi să acceseze documente de la distanţă. Investitorii s-au lăsat seduşi şi de cifrele promiţătoare care arată că piaţa soluţiilor de procesare inteligentă a documentelor este în creştere, fiind estimată să ajungă la 6,8 miliarde de dolari în 2027.

SenseTaska a mai beneficiat de grant nerambursabil de 400.000 euro din partea Innovation Norway, la care s-a mai adăugat o investiţie de 80.000 euro din partea unui business angel român, Constantin Marcu. 

Comentarii