Spectacol de teatru în aer liber la Iași: „Jocul dragostei şi al întâmplării“

vineri, 26 iunie 2020, 01:56
2 MIN
 Spectacol de teatru în aer liber la Iași: „Jocul dragostei şi al întâmplării“

Naţionalul ieşean va pune sâmbătă în scenă „Jocul dragostei şi al întâmplării“, în regia lui Ovidiu Lazăr.

Teatrul Naţional din Iaşi a pregătit pentru publicul iubitor al artei spectacolului o premieră care se va juca în acest weekend în aer liber: „Jocul dragostei şi al întâmplării“, una dintre cele mai cunoscute, apreciate şi jucate piese ale dramaturgului francez Pierre de Marivaux.

Spectacolul, montat de regizorul Ovidiu Lazăr, va putea fi urmărit sâmbătă, pe 27 iunie, de la ora 20.00, în parcul de la Teatru³, acesta fiind amenajat cu sprijinul Primăriei Iaşi pentru a putea fi jucată şi urmărită piesa.

Ovidiu Lazăr a pregătit acest proiect teatral alături de scenografa Alina Dincă-Puşcaşu şi actorii Livia Iorga, Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveş, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu şi Ioan Ursulescu.

„Am construit o comedie, nu un vodevil. Mă interesează râsul transparent, organic, terapeutic, şi nu hlizeala de show televizionist. L-am scos pe Marivaux din interiorul de salon în exteriorul unei miniaturale grădini de la Versailles. Fluxul întâmplărilor capătă astfel o dinamică aproape muzicală şi devine un balet mecanic încântător. Iar dragostea, în expansiunea ei năbădăioasă de plen-air, dezvoltă permanent faţete inedite, imprevizibile şi insolite de evoluţie“, afirmă regizorul Ovidiu Lazăr.

Reprezentanţii Teatrului Naţional Iaşi subliniază că vor fi respectate toate regulile impuse pentru împiedicarea răspândirii Covid-19, inclusiv actorii jucând la distanţă unul faţă de celălalt.

„Am creat o linie de mişcare pandemică: actorii nu se apropie la mai mult de 1,5 metri unul de altul. Adaptare, imaginaţie, provocări…toate ne-au dus la o reformulare a teatralităţii. Am transformat un necaz într-o bucurie. Ca întotdeauna, Teatrul rămâne un panaceu al supravieţuirii“, subliniază Ovidiu Lazăr.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 28, 29 şi 30 iunie. Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală, dar şi online, pe teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro sau mytricket.ro.

Comentarii