Ştiţi că se taie ilegal brazi? Opriţi uciderea pădurilor! Sunaţi la 112!

miercuri, 10 decembrie 2014, 09:36
2 MIN
 Ştiţi că se taie ilegal brazi? Opriţi uciderea pădurilor! Sunaţi la 112!

În perioada sărbătorilor mii de brazi sunt tăiaţi pentru a fi împodobiţi. Însă, mulţi dintre aceşti copaci sunt tăiaţi ilegal pentru a fi vânduţi în pieţele din marile oraşe. Pentru a stopa tăierile ilegale, World Wide Fund for Nature (WWF) – o organizaţie non-guvernamentală internaţională independentă a lansat campania „Opriţi tăierile ilegale!”, prin care îi implică pe cetăţeni să participe direct la semnalarea cazurilor de tăieri ilegale şi să sune la 112.

În luna octombrie, Ministerul Pădurilor şi Apelor a lansat Radarul Pădurilor, un sistem informatic prin care orice cetăţean poate face sesizări la numărul 112 privind transporturile de lemn care ar putea proveni din tăieri ilegale.

Toţi cei care văd un camion plin cu lemne pot suna  la 112 unde să transmită  operatorilor numărul de inmatriculare al camionului. Aceştia vor verifica dacă transportul este legal. În cazul în care nu este legal, cel care face sesizarea va fi pus în legătură cu  poliţiştii care îl vor îndruma să facă sesizare.

Încă de la început, WWF a promovat  şi a contribuit cu amendamente la Radarul Pădurilor introdus în octombrie de Ministerul Pădurilor şi a Apelor.

Prin campania „Opriţi tăierile ilegale!”  WWF România vrea să-i determine pe români  să participe la  păstrarea pădurilor din ţara noastră.

„WWF a promovat, a susţinut şi a contribuit cu amendamente la Radarul pădurilor, introdus in octombrie de Ministerul Padurilor şi Apelor.  Fiecare transport de lemn primeşte automat un cod unic generat de un server central şi astfel devine verificabil inclusiv prin apeluri la 112, în timp real. Beneficiarul lemnului nu se poate înregistra cu transportul dacă nu verifică acest cod unic şi deci provenienţa legală a lemnului”, susţin reprezentanţii WWF.

gandul.info

 

Comentarii