De Business

Punem punctul pe știi

Taxele locale se pot plăti şi la mall

La Iulius Mall a fost deschisă o locaţie specială unde ieşenii îşi pot achita taxele către Primăria Iaşi cu ajutorul cardului.

marți, 11 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Taxele locale se pot plăti şi la mall

 Autorităţile locale încurajează plata dărilor cu cardul. Astfel, îeşenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale cu cardul până la finalul acestei luni. Acestea se pot achita în cadrul unei locaţii speciale deschise zilnic în complexul comercial Iulius Mall până la sfârşitul lunii martie 2014, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, Banca Transilvania şi Primăria Iaşi.

Personal de la primărie va asista contribuabilii la standul special deschis zilnic, între orele 14:00 şi 20.00. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiei amplasate în Iulius Mall, cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi în cadrul administraţiilor fiscale, au transmis oficialii Visa. În baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, iar plata se va putea face parţial sau integral. În plus, plata taxelor şi impozitelor locale aferente Primăriei Iaşi se poate realiza cu cardul la ghişeele finanţelor locale, prin intermediul terminalelor POS. Valoarea taxelor si impozitelor locale plătite cu cardul pentru Primăria Iaşi s-a situat la peste 500.000 lei, în anul 2013, se mai arată în comunicatul Visa. Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi Primăria Iaşi face parte din a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată în perioada 15 ianuarie–31 martie 2014. Cuantumul total al taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut, în anul 2013, cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe. Românii care au ales anul trecut să-şi plătească taxele şi impozitele locale cu cardul au realizat peste 370.000 de plăţi electronice, în creştere cu 31% comparativ cu datele consemnate în 2012. Toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie–31 martie 2014 vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, premii totale în valoare de peste 130.000 lei.

 

 

Comentarii