De Business

Punem punctul pe știi

Un afacerist ieşean şi-a pus la pământ a patra firmă spre disperarea creditorilor

vineri, 08 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Un afacerist ieşean şi-a pus la pământ a patra firmă spre disperarea creditorilor

Afaceristul ieşean Octavian Gafiţa a mai pus pe butuci o societate la care este acţionar. După falimentele de la Stephani, Stephani Impex şi Vog Investment, societatea Soft Coffee unde Gafiţa deţine 96% din acţiuni va fi radiată din Registrul Comerţului fără a fi efectuată vreo plată către creditori.

Potrivit raportului administratorului judiciar prin care se solicită închiderea procedurii de insolvenţă, pentru că societatea nu avea bunuri de valorificat „nu a fost posibilă acoperirea nici parţială a masei credale”. Tabelul de creanţe arată că la masa credală au fost acceptate creanţele a şapte creditori, valoarea totală a acestora fiind de 2,67 milioane lei. Cel mai „şifonat” creditor din această insolvenţă a ieşit firma Strauss România, companie parte a unui grup de firme cu activitate în industria alimentară cunoscut la nivel global, cu o creanţă de 1,61 milioane lei. Alături de Strauss România s-au mai aşezat la masa credală Banca Comercială Carpatica – 790.000 lei, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi – 143.000 lei, CEC Bank – 117.000 lei şi alţi trei creditori cu sume sub 10.000 lei.

„Având în vedere că nu am identificat în patrimonial debitoarei SC SOFT COFFEE SRL bunuri care să poată fi valorificate în cadrul procedurii de insolvenţă pentru obţinerea sumelor necesare acoperirii masei credale şi a cheltuielilor de procedură, apreciem că în prezentul dosar sunt aplicabile pe deplin prevederile art.131 Lg.85/2006”, a notat administratorul judiciar în ultimul raport. Articolul respectiv prevede că administratorul poate cere radierea unei firme în cazul în care nu se găsesc resurse pentru plata creditorilor. Înfiinţată în 2003, societatea lui Gafiţa a avut ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata cu cafea, ceai, cacao şi condimente şi ulterior comerţ cu amănuntul a unor produse similare. Până în 2010, societatea a derulat activtiate şi a avut afaceri şi de circa 3,4 milioane de euro, însă în ultimii patru ani a declarat activtiate zero.  

 

 

Comentarii