De Business

Punem punctul pe știi

Un important centru de cercetare în IT va fi înfiinţat la Iaşi

joi, 09 iulie 2015, 01:50
2 MIN
 Un important centru de cercetare în IT va fi înfiinţat la Iaşi

Compania americană TiVo şi Ness Software Engineering Services vor crea un centru de inginerie pentru dezvoltarea de soluţii avansate în domeniul televiziunii.

Compania americană TiVo, ce oferă soluţii software în domeniul televiziunii de ultimă generaţie, îşi consolidează operaţiunile din Iaşi. În luna aprilie a acestui an, TiVo a parafat un parteneriat cu Ness Software Engineering Services pentru înfiinţarea la Iaşi a unui centru de inginerie pentru dezvoltarea de soluţii avansate în domeniul televiziunii. Pentru început, Ness va oferi americanilor de la TiVo o echipă de cercetare-dezvoltare, urmând ca apoi, compania să transforme centrul din Iaşi într-o facilitate proprie.

În prezent, Ness are la dispoziţie în sediul din ansamblul Palas o echipă de 200 de specialişti, iar pentru centrul de inginerie TiVo se vor angaja până la finele acestui an alţi 50, echipa ce va lucra pentru dezvoltarea de soluţii în domeniul televiziunii urmând a cuprinde 100 de persoane. „Universităţile excelente din România ne vor furniza absolvenţi de IT talentaţi, iar condiţiile politice şi macroeconomice sunt favorabile afacerilor. Creşterea noastră permanentă ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă talentată şi foarte capabilă din domeniul ingineriei din România. Pe măsură ce adăugăm personal echipelor noastre excepţionale din Silicon Valley, vom putea spori eficienţa generală a activităţilor noastre de cercetare şi de dezvoltare, precum şi eforturile noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea de set top box-uri şi de produse mobile“, sublinia Dan Phillips, Chief Operating Officer la TiVo, într-un comunicat dat publicităţii la momentul semnării contractului cu Ness.

Printre poziţiile pentru care se fac recrutări în prezent se numără Development Manageri, Arhitecţi, Developeri C, C^^, Java, JavaScript, Automation Testeri, Technical support engineers. Ca urma a extinderii echipei, americanii au închiriat în ansamblul Palas peste 1.200 de metri pătraţi amenajaţi. „Pentru specialiştii care vor lucra pentru Tivo, Ness a mai închiriat un etaj în United Business Center 2 şi ocupă în total patru niveluri”, a transmis Simona Teodorescu, PR Manager la Iulius Management Center.

 

 

Comentarii