Un vasluian a scăpat de amendă după ce a demonstrat în instanţă că e bâlbâit, nu beat

luni, 06 ianuarie 2020, 18:02
2 MIN
 Un vasluian a scăpat de amendă după ce a demonstrat în instanţă că e bâlbâit, nu beat

Un bărbat a câştigat în instanţă anularea unei amenzi date de poliţiştii din Vaslui pentru un apel fals la 112. El a demonstrat că este bâlbâit, nu băut aşa cum au scris poliţiştii în procesul-verbal, transmite Mediafax.

Apelul la 112 a fost făcut în 19 august, când un bărbat din Vaslui, aflat la un vecin, a fost anunţat de soţie că o persoană a intrat cu un topor în mână în curtea lor şi le-a luat cu forţa fiul. Pentru că în urmă cu două luni, atât bărbatul, cât şi băiatul acestuia fuseseră bătuţi de aceeaşi persoană, au apelat la 112 şi au spus ce s-a întâmplat.

Când au ajuns poliţiştii la faţa locului, fiul bărbatului era acasă, iar în procesul verbal agenţii au notat că cel care a sunat la 112 era beat şi că apelul a fost nejustificat, amendându-l pe acesta cu 500 de lei.

„S-a reţinut în cuprinsul procesului verbal de contravenţie că, în data 19.08.2019, ora 19.54, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, petentul a apelat SNUAU 112 în mod nejustificat”, se arată în motivarea instanţei.

Bărbatul a contestat procesul verbal la Judecătoria Vaslui şi a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie, explicând instanţei că „fiind bâlbâit, lumea crede des că este băut”.

Potrivit motivării instanţei, poliţiştii l-au găsit pe cel care a sunat la 112 mirosind a alcool, iar fiul său, pentru care se solicitase ajutor, era şi el acasă, în stare avansată de ebrietate, „spunând că a plecat de bunăvoie de acasă fără a fi vreun scandal, aşa cum a sesizat mama sa”.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis că bărbatul „nu a apelat în mod nejustificat numărul 112 pentru a determina intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, ci a făcut-o în considerarea elementelor de fapt care îi fuseseră aduse la cunoştinţă de soţia sa, precum şi pe fondul unei stări conflictuale anterioare (…) faptul că agentul constatator a arătat că petentul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu atrage de plano considerarea drept alertare falsă a agenţiilor specializate”.

Astfel, procesul verbal prin care bărbatul era amendat cu 500 de lei a fost anulat.

Comentarii