De Business

Punem punctul pe știi

Unde mai sunt locuri libere la restaurantele din Iaşi pentru petrecerea de Revelion

miercuri, 22 noiembrie 2017, 02:50
5 MIN
 Unde mai sunt locuri libere la restaurantele din Iaşi pentru petrecerea de Revelion

Preţul mediul la unul dintre localurile din municipiul pentru noaptea dintre ani se ridică la circa 600 de lei pentru un cuplu.

 

Ieşenii care vor să-şi petreacă noaptea dintre ani într-un local select dar care n-au reuşit până acum să-şi rezerve loc la unul dintre localurile ieşene sau cei care încă nu s-au decis ce vor face de Revelion, mai pot alege din ofertele de pe ultima sută de metri. Majoritatea restaurantelor mari din municipiu sunt ocupate în proporţie de 60-70%, reprezentanţii aşteptându-se ca la începutul lui decembrie locurile să fie rezervate în totalitate. Există însă şi localuri unde abia dacă mai găseşti un loc. Am luat în „vizor” şapte dintre cele mai importante localuri unde au loc astfel de evenimente (Hotelurile Unirea, Traian, Ramada, Ciric, Bellaria şi restaurantele La castel şi Popas Păcurari) şi am sunat pentru a vedea cât costă o masă de Revelion şi câte locuri mai sunt disponibile.

„Avem o singură sală”

La Hotel Unirea, de exemplu, la petrecerile elegante din sălile Panoramic, Cuza şi Unirea, locurile sunt ocupare deja, ultimele rezervări mai pot fi făcute la petrecerea de la parter. „Este o petrecere de timp club, cu DJ şi costă 300 de lei de persoană, cu bufet rece, bufet cald, garnituri, desert şi open bar. În restul sălilor toate locurile sunt ocupate”, a precizat reprezentantul hotelului Unirea. Tema petrecerii destinate în mare parte tinerilor, este „Alice în Ţara Minunilor”, iar printre mâncărurile mai interesante din meniu găsim creveţi în crustă de cartofi, ruladă de caşcaval cu struguri şi gorgonzola, salată exotică cu citrice şi brânzeturi franţuzeşti, tian din muşchiuleţ de porc cu fructe, etc. Cei care doresc să mai prindă un loc la această petrecere pot suna la numărul de telefon: 0733.580.155. Un alt hotel care organizează petreceri pentru Revelion 2018 este Traian, unde ar mai fi libere 130 de locuri, adică se mai pot face rezervări pentru 65 de cupluri. „Mai avem în jur de 70 de locuri în sala Eminescu şi vreo 60 pentru London Pub. De obicei locurile se ocupă la începutul lui decembrie, anul trecut s-au ocupat toate până pe 10 decembrie. Preţul de persoană pentru sala Eminescu este de 320 de lei, iar pentru Pub de 250 de lei”, a precizat Irina Cobjuc, reprezentantul hotelului Traian. Cei care doresc să facă rezervări pot suna la numărul de telefon: 0729558997. La Ciric procentul de ocupare este de 80% iar până pe 5 decembrie, reprezentanţii localului susţin că se vor ocupa toate, ca în fiecare an. „Avem o singură sală, cu o capacitatea de 300 de locuri iar preţul este de 300 de lei de persoană. Avem orchestră, artificii şi surprize”, a menţionat  unul dintre organizatorii evenimentului. Cei care doresc un Revelion mai prelungit şi vor să petreacă două zile la Hotel Ciric pot achiziţiona de un pachet de 640 de lei de persoană. Rezervările se fac până pe 25 noiembrie, urmând ca până pe 15 decembrie ieşenii să achite toţi banii pentru petrecere. Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0728/989/956.

Nu există limită pentru cantitatea de băuturi

Un alt local important din Iaşi este Hotel Bellaria, fostul Onix din Bucium, care oferă clienţilor în noaptea dintre ani şi un spectacol cu obiceiuri de iarnă. Conform datelor de pe site, sunt disponibile două săli, una cu 380 de locuri şi cealaltă cu 180, într-o sală meniul costă 380 de lei de persoană, iar în cea de-a doua avem bufet suedez, preţul fiind de 280 de lei de persoană. Mai sunt disponibile 100 de locuri în acest moment. La bar, nu există limită pentru cantitatea de băuturi consumată. Aici puteţi petrece Revelionul cu icre roşii servite în ouă de prepeliţă, terină din piept de curcan cu prune uscate, sau muşchiuleţ de porc cu sos de trufe. Pentru rezervări puteţi suna la numărul de telefon: 0232/233.870. Observăm că pentru două persoane, masa de Revelion porneşte de la 500 de lei, cât costă la Popas Păcurari şi Hotel Traian, şi ajunge la 900 de lei, cât costă la Restaurantul „La Castel”, unde găsim cea mai scumpă masă din oraş. Să nu uităm însă că Revelionul nu se rezumă doar la acest cost, al mesei. Trebuie să mai punem la socoteală şi rochia, costumul, pantofii şi bijuteriile. În vârful Copoului, reprezentanţii Restaurantului „La Castel” spun că mai au suficiente locuri în două săli din cele patru pregătite pentru Revelion. Sălile sunt mari, una are o capacitate de 600 de persoane, alta de 300, a treia de 150 de persoane iar ultima de 70, prin urmare mai sunt destule locuri. Sunt două tipuri de petrecere, în sala Castel Ballroom preţul este de 450 de lei iar în restul de 375 de lei de persoană”, a precizat recepţionera cu care am vorbit ieri la telefon. Celelalte restaurante din local sunt „Terasa Turnurilor” (250 locuri), „Sala Regală” (150 locuri) şi Restaurant „La Castel” (70 locuri). Pentru rezervări şi detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0749.225.220.

Restaurantul Popas Păcurari, ocupat în proporţie de 50%

La Popas Păcurari mai sunt libere jumătate dintre cele 260 de locuri, prin urmare, dacă vă grăbiţi, puteţi prinde lejer unul sau mai multe locuri în una din cele două săli. „Avem până acum 70 de persoane care au făcut rezervări, sunt două săli, una mică de 60 de locuri şi una mare de 200 de locuri. Mai sunt locuri libere în ambele. Pentru sala mică preţul este de 250 de lei, două feluri de mâncare, desert şi bar, cu DJ iar pentru sala mare preţul este de 300 de lei cu trei feluri de mâncare, desert şi bar. Aici avem şi formaţie care cântă toate genurile de muzică”,a precizat reprezentantul de la Popas Păcurari. Pentru rezervări, se pot obţine mai multe date la telefon: 0756.166.400. O situaţie inedită este la Ramada, unde s-au rezervat toate locurile. „Sunt ocupate toate dinainte să scoatem oferta. Capacitatea în restaurantul nostru este de 150 de locuri, dar mai avem săli unde au loc petreceri private. Sunt înscrişi câţiva pe liste care încă nu au achitat, prin urmare, e posibil să mai rămână locuri. Preţul este ca anul trecut, de 345 de lei de persoană”, a declarat un reprezentant de la marketing. Cei care doresc să-şi încerce norocul, pot suna să verifice dacă sunt ieşeni care renunţă la locurile lor, la numărul de telefon: 0232/256.070. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii