Vaccinul anti-COVID- Johnson & Johnson, administrat în Franța doar celor peste 55 de ani

joi, 15 aprilie 2021, 10:10
1 MIN
 Vaccinul anti-COVID- Johnson & Johnson, administrat în Franța doar celor peste 55 de ani

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson va fi administrat în Franța doar persoanelor cu vârste de peste 55 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, Gabriel Attal, precizând că acest ser va fi administrat în aceleași condiții ca cel dezvoltat de AstraZeneca.

Decizia autorităților franceze a fost luată în contextul informațiilor despre apariția unor cheaguri de sânge în cazul unor persoane care au primit acest tip de ser.

Franța a primit deja 200.000 de doze din vaccinul Johnson & Johnson.

Vaccinul Johnson & Johnson „va fi distribuit și administrat în aceleași condiții ca vaccinul AstraZeneca, adică pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani. (…) Am primit prima tranșă de vaccinuri, adică 200.000 de doze care au ajuns la începutul săptămânii în țara noastră și care sunt în curs de a fi trimise la dispensare și farmacii”, a declarat Gabriel Attal, care a reafirmat, totodată, încrederea autorităților franceze în serul AstraZeneca.

Asta în condițiile în care Danemarca a decis să renunțe la administrarea acestui tip de ser din cauza riscului de apariție a reacțiilor adverse rare și grave.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii