Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia. Curgeau acuzațiile la adresa lui

joi, 26 martie 2020, 10:10
2 MIN
 Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia. Curgeau acuzațiile la adresa lui

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a înaintat planul testării bucureștenilor pentru coronavirus.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică. 

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale, mai spun aceste surse.

Declarațiile premierului Ludovic Orban:

''Domnul Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive profesionale şi personale. Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru​'', a spus Orban.

Totodată, Orban a anunţat că secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea ministerului. Acesta se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență. 

Potrivit unor surse, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia. Lui i s-ar fi cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la anunțul de testare a tuturor bucureștenilor. De asemenea, sursele spun că Victor Costache ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale.

Au fost critici în ultimele zile privind lipsa de materiale de protecție din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

Comentarii