VIDEO/ FOTO: Fântâni arteziene spectaculoase!

miercuri, 11 mai 2016, 07:34
1 MIN

Fântânile arteziene ne înfrumusețează parcurile și orașele, cel mai adesea prin reprezentări geometrice și decorative simple. Dar există și abateri de la regulă! Există artiști care încearcă sa preia un element clasic căruia să-i ofere o altă valoare artistică! Un astfel de artist este sculptorița Malgorzata Chodakowska. Lucrările sale duc măiestria ei în lemn și bronz în lumea magică a unei experiențe în care echilibrul dintre frumusețe și perfecțiune oferă cea mai deosebită tensiune. Sculpturile ei, de cele mai multe ori angelice, ne duc cu gândul spre paradis, care pare intrigant, irezistibil sau atractiv. Sugestia de perfecțiune, opera sa provocatoare de energie, are un puternic sentiment de seducție. Munca ei este foarte respectată în zilele noastre, Malgorzata Chodakowska făcând parte din topul sculptorilor contemporani.

S-a născut în 1965 în Polonia, unde a absolvita facultatea de artă din Varșovia. Și-a urmat studiile în domeniu și mai târziu a obținut un doctorat la Viena.

În anul 2000, în timp ce vizita Cambogia, a văzut sculpturi cu dansatori în templele de piatră din zona Khmer și a fost impresionată de reliefurile de vis care relevau întruchiparea binelui și răului, legate la unison. Această experiență a inspirat-o pentru multe din lucrările sale.

Ea creează statui neobișnuite, care aduc apa și bronzul împreună pentru a forma fântâni spectaculoase. Inițial, ea a sculptat statuile din trunchiuri mari de stejar, dar nu s-a putut opri doar la experiența cu lemnul și a apelat la bronz, căruia i-a dat viață prin folosirea apei!

Pentru a crea o astfel de fântână, statuile sunt scobite și placate cu bronz. În continuare, Malgorzata formează găuri mici în statui, găuri din care iese apa, dând iluzia unei statui vii.

Cunoastelumea.ro

 

Comentarii