De Business

Punem punctul pe știi

Volkswagen investeşte în SUA într-o subsidiară care va construi vehicule nepoluante

miercuri, 08 februarie 2017, 13:33
2 MIN
 Volkswagen investeşte în SUA într-o subsidiară care va construi vehicule nepoluante

Volkswagen Group of America a anunţat marţi înfiinţarea unei subsidiare care va administra investiţii de 2 miliarde de dolari în infrastructura pentru vehiculele nepoluante şi programe de conştientizare, pe parcursul unui deceniu, în cadrul unui acord în justiţie legat de scandalul emisiilor automobilelor diesel, transmite Automotive News. Subsidiara va instala în SUA peste 500 de staţii de încărcare la nivel naţional.

VW va lansa o iniţiativă "Green City" într-un oraş din California, pentru proiecte pilot, între care un serviciu cu vehicule cu nivel zero al emisiilor (ZEV) şi un program de folosire în comun a vehiculelor electrice. Compania va face patru investiţii de câte 500 de milioane de dolari pe fiecare 30 de luni şi trebuie să obţină aprobarea Comisiei pentru Resursele de Aer din California şi a Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA pentru aceste cheltuieli. Volkswagen trebuie să prezinte planurile autorităţilor de reglementare pentru prima etapă de investiţii pe 22 februarie.
 
Subsidiarea Electrify America este deţinută integral de Volkswagen Group of America, fiind separată de mărcile auto ale Volkswagen. Acordul grupului german din SUA legat de emisiile în exces a aproape 600.000 de vehicule diesel prevede ca 800 de milioane de dolari să fie cheltuite în California şi alte 1,2 miliarde de dolari în restul Statelor Unite pentru reducerea poluării. În decembrie, statul California şi Volkswagen au convenit ca producătorul auto să lanseze trei modele electrice, inclusiv un SUV până în 2020. Grupul german va trebui să comercializeze în medie 5.000 de vehicule electrice pe an până în 2025, în statul California.
 
Fondurile cheltuile de VW pentru educaţie şi alte acţiuni nu trebuie să fie sub brandul companiei sau să includă vehicule VW, iar staţiile de încărcare trebuie să fie accesibile tuturor vehiculelor. Volkswagen a oprit vânzarea de vehicule diesel în SUA la sfârşitul anului 2015 şi nu intenţionează să le reia. Grupul va recunoaşte trei acuzaţii, pe 24 februarie, în cadrul unui acord cu Departamentul de Justiţie pentru închiderea acuzaţiilor că a instalat softuri ilegale pe vehicule pentru a reduce emisiile în timpul testelor de poluare. În total, VW a acceptat să cheltuiască până la 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, pentru plăţi către proprietarii de maşini, autorităţile de mediu, state americane şi dealeri, oferindu-se să răscumpere şi circa 500.000 de vehicule poluante.
 
 

    

Comentarii