De Business

Punem punctul pe știi

Advertorial (P)

Vrei sa ajungi in top pe Google? Evita aceste agentii SEO

miercuri, 06 noiembrie 2019, 14:48
3 MIN
 Vrei sa ajungi in top pe Google? Evita aceste agentii SEO

Alegerea unei agentii SEO full-service nu este cea mai usoara sarcina. Poate fi dificil sa gasim agentia de care avem nevoie pentru a ne stabili prezenta in mediul online, cu atat mai mult sa ne bucuram de o vizibilitate ridicata. Prin urmare, cum facem sa alegem o agentie SEO potrivita?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca o agentie SEO cu experienta nu face rabat la calitate, iar daca esti in cautarea unui discount, este posibil sa gasesti diversi "experti" care "fusaresc" totul, fapt care iti va dauna afacerii pe termen lung. Cu toate acestea, un pret corect nu garanteaza intotdeauna o optimizare SEO ca la carte.

Din fericire, suntem aici sa iti venim in ajutor. In plus, faptul ca citesti acest articol sugereaza implicare din partea ta, precum si ca doresti sa stii cum sa deosebesti o agentie SEO care aduce rezultate de una care ofera servicii superficiale.

Asadar, iata trei greseli pe care sa le eviti daca doresti colaborarea cu o agentie SEO de top!

1. Alegerea unei agentii SEO care practica preturi foarte scazute

Contrar asteptarilor, pretul chiar conteaza cand vine vorba de alegerea unei agentii care ofera servicii SEO de calitate. Sa zicem ca ai stabilit deja un buget si cauti o agentie SEO care sa se incadreze in acea suma lunara. Greseala cea mai mare este, de fapt, ca multe companii seteaza un buget nerealist, precum 100 de euro pe luna, asteptandu-se la cele mai bune rezultate.

Problema este ca exista freelanceri sau chiar agentii care ofera aceste "oferte promotionale", insa fara a livra servicii de calitate. Cele mai multe astfel de agentii folosesc tehnici de tipul "copy-paste" sau "google translate", care rezulta intr-o experienta teribila pentru utilizatori.

Alte agentii promit servicii de tip "campanie SEO". Acest lucru, din pacate, nu exista, deoarece SEO este un proces continuu. Doresti sa iti devansezi competitia cu o strategie de marketing bine pusa la punct? Va trebui sa optezi pentru o agentie SEO cu experienta, care practica preturi realiste.

2. Optarea pentru o agentie SEO locala

Sa nu ne intelegem gresit, este chiar un bonus faptul ca ai ales o agentie SEO cu experienta din acelasi oras. Insa nu lasa aceasta proximitate sa devina un considerent real in alegerea agentiei. Este necesar sa prioritizezi experienta, performantele si parerile clientilor, deoarece acesti factori iti vor influenta calitatea serviciilor si, implicit, cifra de afaceri.

De exemplu, daca alegi o agentie SEO locala cu putina experienta, insa competitia ta opteaza pentru o agentie SEO din alt judet, dar care beneficiaza de experienta necesara, rezultatele vor intarzia sa apara.

In plus, chiar daca alegi o agentie SEO din alt oras, poti pastra o comunicare eficienta prin conferinte video pe Skype sau pe mobil, iar ocazional va puteti intalni in persoana pentru a discuta despre viitoarea strategie.

3. Alegerea unei companii care practica Black-Hat SEO

Sa luam urmatorul scenariu: Tu si compania ta (sau asociatii tai) doriti ca rezultatele sa apara cat mai rapid. Din pacate SEO nu este o activitate automata, care da rezultate instant. In majoritatea cazurilor, ai nevoie de o strategie SEO care se intinde pe minimum 6 luni pentru a te bucura de rezultate. Deoarece unii antreprenori nu doresc sa astepte atat, cad in capcana agentiilor ce practica Black-Hat SEO. Ce inseamna acest lucru insa?

Black-Hat SEO inseamna un set de tehnici "imorale" (precum si ineficiente) pe termen lung. Cu toate ca aceste tehnici te pot ridica in rezultate rapid, acestea iti pot aduce la fel de repede si o penalizare a site-ului.  Google a devenit "campion" in a depista astfel de tehnici, iar site-urile care le folosesc sunt eliminate din paginile cu rezultate. Acest lucru inseamna ca site-ul tau nu va mai putea fi gasit de catre utilizatori.

Ca o paralela la punctul 1, de multe ori agentiile Black-Hat si cele "low-cost" merg mana in mana. De aceea este important sa te asiguri ca agentia SEO aleasa de tine nu practica asemenea tactici. Opteaza pentru o agentie SEO cu experienta, care iti ofera transparenta si seriozitate, bazate pe o strategie solida care implica si factori de marketing online.

Asadar, nu te lasa pacalit de oferte inselatoare sau diversi "experti" care promit marea cu sarea! Evita cele trei greseli de mai sus, alege o agentie SEO cu experienta si beneficiaza de o colaborare pe termen lung, din care toata lumea va avea de castigat!

 

 

Comentarii