Accidentul din Păcurari: care e starea victimelor?

marți, 31 octombrie 2017, 02:50
2 MIN
 Accidentul din Păcurari: care e starea victimelor?

Tânăra din BMW este tot în stare gravă u Poliţia nu a luat încă o decizie finală privind culpa: e numai a şoferului din Mercedes, sau e una comună?

Victima rămasă internată la Spitalul „Sfântul Spiridon“ după accidentul rutier grav din Păcurari, de sâmbătă seara, când un Mercedes ce nu a dat prioritate în timp ce vira stânga spre Piaţa Păcurari a fost lovit violent, cu viteză mare, de un BMW ce venea dinspre Petru Poni, este în stare stabilă, în timp ce cealaltă victimă, din BMW, aflată la Spitalul de Neurochirurgie, se află tot în comă.

Potrivit medicilor, femeia care se afla în autoturismul Mercedes, cu domiciliul în Bucureşti, este supravegheată în clinica de ortopedie în stare bună, şi nu pune probleme deosebite. Ea s-a aflat pe scaunul din faţă stânga al maşinii, adică exact partea în care a fost lovită de BMW-ul ce venea din faţă. Pacienta a fost internată pe această clinică cu fractură de bazin. Soţul său, şoferul autoturismului Mercedes, nu a necesitat internare şi, după ce a fost evalut în UPU, a mers la domiciliu.

Iniţial, cinci răniţi din accident au fost transportaţi cu toţii la UPU de la „Sfântul Spiridon“: trei în autoturismul BMW şi două în maşina Mercedes. Cele trei victime din BMW erau în starea cea mai gravă. O tânără de 17 ani, pasageră faţă-dreapta, este internată în comă la Spitalul de Neurochirurgie, cu multiple traumatisme la nivelul capului: nu purta centură de siguranţă şi a trecut practic prin parbriz. Şoferul aceluiaşi autovehicul a fost spitalizat iniţial cu fracturi ale oaselor nasului, ajungând ulterior la spitalul „Sfântul Spiridon“. Al treilea pasager din BMW, tot un tânăr, a ajuns inconştient la „Spiridon“, apoi transferat, la rândul său, tot la Neurochirurgie. În maşina Mercedes se aflau doi soţi: bărbatul s-a rănit uşor şi a mers la domiciliu, după evaluarea din UPU, femeia fiind internată în clinica de ortopedie cu fractură de bazin.

În ce priveşte circumstanţele accidentului, poliţiştii încă nu au comunicat o decizie finală privind culpa şoferilor. Din datele preliminare, vinovat este şoferul Mercedes-ului, care a virat la stânga de pe Păcurari spre strada Muntenimii, spre Piaţa Păcurari, fără a acorda prioritate maşinii BMW ce venea tot pe Păcurari, dar din faţă, dinspre Petru Poni. Mai rămâne de stabilit dacă, din imaginile preluate de pe camere şi din analiza altor indicii, se poate deduce că şoferul BMW-ului conducea cu mai mult de 60 km/h, limita din acea zonă, caz în care se va stabili o culpă comună.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii