Apel către parlamentarii ieşeni pentru reluarea lucrărilor la centura oraşului

vineri, 12 mai 2017, 13:15
1 MIN
 Apel către parlamentarii ieşeni pentru reluarea lucrărilor la centura oraşului

Deputatul Costel Alexe a făcut ieri un apel către toate forţele politice din Iaşi să facă presiuni pe Guvern pentru ca Executivul să aloce fonduri pentru reluarea lucrărilor la centura Iaşului. 

Şeful liberalilor ieşeni a menţionat că, în perioada următoare, va fi făcută o rectificare bugetară, şi trebuie ca toţi parlamentarii ieşeni şi autorităţile locale şi judeţene să sprijine aprobarea finanţării. Alexe a amintit că, iniţial, Guvernul a promis la începutul anului că va aloca 152 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la varianta de trafic greu (tronsonul bd. Poitiers – Trei Fântâni). Însă, ulterior, pe lista de investiţii a Ministerului Transporturilor, fondurile nu au mai fost prinse.

„Centura ne poate scăpa de declanşarea procedurii de infringement, dacă ne gândim că traficul greu este una dintre cauzele principale ale poluării, şi, mai ales, pentru decongestiona tot ce înseamnă trafic greu în municipiul Iaşi“, a declarat Alexe. El a făcut apel către toate forţele politice şi autorităţi să semneze o lista de susţinere pentru obţinerea de fonduri în regim de urgenţă. „Mi se pare imperios necesar ca, noi, parlamentarii de Iaşi, autorităţi publice, să facem tot ce ne stă în putinţă într-o deplină unitate pentru tot ce înseamnă obiective de investiţii în municipiul Iaşi“, a mai spus deputatul liberal.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii