Candidaţii din boscheţi

marți, 19 aprilie 2016, 01:50
2 MIN
 Candidaţii din boscheţi

Miştocuţ instantaneu surprins zilele astea de un colaborator fidel, imagini din zona Minerva din Alexandru cel Bun. 

După cum vedeţi aceşti candidaţi din boscheţi, spuneţi-ne repede şi bine răspunsul la următoarea întrebare: ghici care e profesionistul pentru Iaşi: el sau ea? pardon: care e el şi care e ea? Mda, la asta nu ne-am gândit…

De ce s-a înconjurat Chir Nica numai de băieţi cu ochi albaştru sau verzi?

Câteva chestiuni tare interesante observate în ultima vreme cu ochi atent, de analist, de amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, doftorat din ăla făcut pe bune, mai demult, nu ca ăştia, acuma…

În urma acestor observaţiuni aparent disparate, amicul Archie crede că interimariul Chir Nica ar avea deja de partea lui o anumită aripă a băieţilor cu ochi albaştri sau versi din târg. dar, să purcedem la povestit faptele! Unu la mână: vă mai amintiţi ce vă povesteam acum mai bine de-o lună, despre cum a picat Chir Nica în toiul petrecerii la un local discret, unde era ziua şefului de la Doi şi-un sfert, lăsând tăt boborul participant cu gura căscată când s-a dus la pupat sărbătoritul, cu care se ştie bine de multă vreme? Doi la mână: ‘mneavoastră ştiţi căci Chir Nica este nu de mult nănaş de cununie al proaspetei madame O. Ana, fiica colonelului fost şef al mascaţilor ieşeni, fiica aia bună cântăreaţă? Cum care: aia pe care Chir Nica o cununa taman când la Jiji erau percheziţii!

Boooon, acuma trei la mână: voi ştiţi cine e madama recent angajată la premărie în locul noii soţioare a lui Cocosmin Cocoman, la o derecţiune din subordine? Aşa este, aţi ghicit: este tot o soţie de colonel cu ochi verzi sub caschetă, personagiu foarte influent prin subteranele economice şi politice din târg.

Acuma, dacă tragem linie dedesubt, adunăm, facem mediile aritmetică, geometrică şi armonică, ce spuneţi: trece au ba tura asta Chir Nica clasa?

Comentarii