Ce nu face Mihăiţă pentru amicul lui de şpriţuri…

miercuri, 30 august 2017, 01:50
3 MIN
 Ce nu face Mihăiţă pentru amicul lui de şpriţuri…

Haideţi pe astăzi să vă povestim mai pe îndelete cam cum ar sta treaba asta complicată cu noua funcţie de administrator public de oraş, un fel de city manager cum a tot promovat acum ceva ani şi fostul premare Jiji pentru Iaşi, dar nu i-a ieşit în cele din urmă. şi cum tot susţine şi promovează în ultima vreme premarele Mihăiţă. 

Din ce a aflat amicul nostru Archibald Tănase, care s-a tot întreţinut zilele astea cu coconetul dornic mereu de bârfă din palatul cel roznovan, cică ideea cu administratorul public i-ar aparţine premarelui, evident, şi ar fi fost gândită, zice-se, în eventualitatea acutizării şi escaladării conflictului din partidoiul ieşean. Ce, care şi cum? Foarte simplu: premarele Mihăiţă cică ar vrea, prin manevra asta, să-l poată păstra de-a dreapta sa pe actualul vicepremare şi amic de şpriţuri Habarnagiu, în cazul în care foiala taberelor din partidoi îl va lăsa pe premare fără vicele desemnat de el, impunându-i unul apropiat de duşmanul Măricel de la Cejău.

În acest nefericit scenariu, şi numai în acesta, cică premarele Mihăiţă vrea să se asigure că de treburile urbei se va ocupa tot omul lui de şpriţuri şi încredere Habarnagiu, şi nu altcineva. Iar pentru asta, după cum spune amicul Archie, Mihăiţă a propus iniţial ca la postul acesta special creat să poată accede persoane şi cu numai un an experienţă în funcţii de şefi din administraţia publică. Adicătelea exact cum era Habarnagiu.

Ieri însă, la dezbaterile din conţilul local, premarele a trebuit să facă un pas înapoi: să accepte propunerea opoziţiei, de 5 ani experienţă. Dar tot s-a scos, şi l-a scos şi pe Habarnagiu: anii de experiernţă ceruţi pot fi în completare şi de administrator la privat. Adică aşa cum actualul vice are deja, la trompeta lui de firmă de famiglie, a nevestei. Vedeţi aşadară, stimaţi telespectatori, că tot famiglia rămâne celula de bază a societăţii?

Cum a rămas evroparlamentarul ieşean Divan cu ochii-n soare, deşi afară-s nori pe cer?

Să rămânem deocamdată tot în zona disidenţei din partidoi şi să vă mai povestim câte în lună şi-n stele şi despre ultimele aventuri pe tărâm politic ale unui alt ieşean cu vizibilitate la Bucureşti: evroparlamentarul Divan.

Spun gurile rele dar bine informate că acesta, alături de Ponta, dar cu sprijin discret din partea unor aripi ardelene din partidoi, precum şi din partea unor lideri încă apropiaţi de fostul premier şi lider de partid Naste, moşmondeau de mai mult timp o mare lovitură la adresa lui Dragnea, programată pentru această toamnă.

Numai că, zice-se, personajul principal în jurul căruia să moşmondea, fostul premier Grindeanu, a trădat şi a acceptat un târg murdar cu Dragnea, în urma căruia ar urma să primească o importantă dregătorie în stat. Deh: asta să fie ultima ţeapă politică a lui Divan…

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii