Cel puţin 24 de morţi în provincia chineză Sichuan, în urma unei alunecări de teren

marți, 08 august 2017, 18:10
2 MIN
 Cel puţin 24 de morţi în provincia chineză Sichuan, în urma unei alunecări de teren

Cel puţin 24 de persoane au murit marţi în provincia muntoasă chineză Sichuan, în urma unei alunecări de teren provocate de ploi puternice, relatează AFP.

Condiţii meteorologice extreme au provocat, în această vară, o serie de alunecări de teren şi inundaţii, soldate cu numeroşi morţi şi strămutatea a zeci de mii de oameni. Alunecarea de teren a avut loc într-un sat în comitatul Puge, către ora locală 6.00, potrivit agenţiei de presă oficiale China Nouă. Patru persoane au fost rănite, iar una a fost dată dispărută.

Guvernul provinciei estima marţi după-amiaza, într-un mesaj postat pe reţele de socializare, că 71 de case au fost distruse, dar şi cinci kilometri de drumuri. În fotografii sunt surprinşi salvatori căutând în noroi şi femei cu şaluri colorate pe cap, tipice minorităţii etnice yi, care-i urmăresc de pe o ridicătură de pământ.
Într-una dintre imagini, apar bărbaţi care poartă căşti de protecţie şi combinezoane portocalii, cu picioarele în noroi, transportând un bărbat pe o targă.
 
Alunecări de teren au loc frecvent în zone rurale şi muntoase în China, mai ales în timpul unor ploi puternice. O enormă alunecare de teren, în iunie, s-a soldat cu moartea a şase persoane şi a îngropat zeci de case, tot într-un sat din Sichuan (sud-vest). În iulie, 63 de persoane au murit în alunecări de teren şi inundaţii, în provincia Hunan, în centrul Chinei, şi a obligat 1,8 milioane de oameni din această provincie să se strămute.

    

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii