Cursa strinsa la Oscar

luni, 20 ianuarie 2014, 19:58
2 MIN
 Cursa strinsa la Oscar

 

Aproape fara nici o surpriza, filmele 12 ani de sclavie, Gravity si Teapa in stil american se vor infrunta pentru cele mai multe statuete la Gala Premiilor Oscar din acest an.
Dupa ce nominalizarile au fost anuntate de actorul Chris Hemsworth joi dupa-amiaza, tabloul principalilor concurenti s-a dovedit identic cu cel realizat de cursa aproape traditionala a predictiilor in care s-au lansat, ca in fiecare an, publicatiile de profil.
Alegerea castigatorilor „va avea alura unei tragedii corneilliene, atit de bogat a fost anul in lungmetraje decisive“, comenteaza cotidianul francez „Le Figaro“.
Cea mai buna regie:David O. Russell a fost nominalizat pentru regia filmului Teapa in stil american, Alfonso Cuaron pentru Gravity, Alexander Payne pentru Nebraska, Steve McQueen pentru 12 ani de sclavie si Martin Scorsese pentru Lupul de pe Wall Street.
Cea mai buna actrita: Amy Adams (Teapa in stil american), Cate Blanchett (Blue Jasmine), Sandra Bullock (Gravity), Judi Dench (Philomena) si Meryl Streep (August: Osage County).
Cel mai bun actor: Leonardo DiCaprio (Lupul de pe Wall Street), Christian Bale (Teapa in stil american), Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), Bruce Dern (Nebraska) si Chiwetel Ejiofor (12 ani de sclavie).
Cel mai bun film: Teapa in stil american, de David O. Russell, Capitanul Phillips, de Paul Greengrass, Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallée, Gravity, de Alfonso Cuarón, Her, de Spike Jonze, Nebraska, de Alexander Payne, Philomena, de Stephen Frears, 12 ani de sclavie, de Steve McQueen, si Lupul de pe Wall Street, de Martin Scorsese.
Cea de-a 86-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

 

Comentarii