De azi, fostul primar Gheorghe Nichita poate fi trimis pe la ministere

luni, 03 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 De azi, fostul primar Gheorghe Nichita poate fi trimis pe la ministere

„Nichita nu va avea drept de semnătură, dar va avea un birou alături de ceilalţi consilieri ai mei“, a declarat şeful Consiliului Judeţean.

Fostul primar Gheorghe Nichita îşi va intra astăzi în pâine la Consiliul Judeţean. Preşedintele CJ, Maricel Popa, şi-a apărat decizia de numire a lui Nichita în postul de consilier personal, apreciind că experienţa acestuia în administraţie compensează pro­blemele sale judiciare.

„Nichita be­neficiază de prezumţia de nevi­novăţie, ca orice alt om. Are o experienţă vastă în administraţie. În 12 ani, a umblat pe la toate ministerele şi ştie unde trebuie mers pentru rezolvarea unei probleme. Avem proiecte mari în derulare, fie moştenite din mandatul trecut, cu întârzierile lor, fie pornite de noi. Nichita va strânge oamenii, va discuta problemele, va aduna infor­maţiile şi mi le va aduce la cu­noştinţă. Nu am om la CJ pe care să-l pot trimite la ministere pentru un aviz. Nichita nu va avea drept de semnătură, dar va avea un birou alături de ceilalţi consilieri ai mei“, a declarat Popa.

Preşedintele CJ a apreciat că instituţia pe care o conduce se confruntă cu o acută criză de personal specializat. El a dat ca exemplu Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, din subordinea CJ, unde din 27 de angajaţi doar trei sunt ingineri specializaţi în lucrări de drumuri. „Nici în aparatul propriu al CJ situaţia nu este mai bună. În Direcţia de Proiecte sunt 26 de angajaţi, dar nu mă pot baza decât pe patru sau cinci. |ştia muncesc cât toţi ceilalţi la un loc. Vom avea o nouă organigramă la CJ în cursul lunii mai şi atunci voi putea repartiza oamenii după priceperea lor, pe posturile unde se potrivesc. Nu poţi da afară funcţionarii publici, oricât de incompetenţi ar fi, decât cu mare greutate. Vreau însă ca măcar cei mai buni să fie concentraţi acolo unde sunt cel mai utili“, a spus Popa. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii