De Sănătate

Punem punctul pe știi

Duminică e Ziua Împotriva Obezităţii

joi, 11 mai 2017, 13:45
1 MIN
 Duminică e Ziua Împotriva Obezităţii

Voluntarii Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ vor organiza Ziua Europeană Împotriva Obezităţii, eveniment care are loc în fiecare an în luna mai. Astfel, ziua va fi marcată duminică, 14 mai, începând cu ora 10.00 în Grădina Palas, unde ieşenii vor putea afla de la medici cum să ducă o viaţă sănătoasă, care este rolul sportului în dezvoltarea fizică, dar şi ce metode pot fi folosite în combaterea obezităţii. 

Evenimentul este organizat de voluntarii SSMI împreună cu echipa Centrului Regional de Diagnostic, Consiliere şi Monitorizare a Copiilor cu Exces Ponderal şi Obezitate, sub îndrumarea şef lucr. dr. Laura Mihaela Trandafir, medic primar pediatru. „Tema aleasă anul acesta pentru celebrarea Zilei Europene Împotriva Obezităţii se referă la prevenirea apariţiei obezităţii în rândul tinerei generaţii. Scopul evenimentului este de a informa tinerii asupra riscurilor obezităţii şi de a-i îndruma spre un stil de viaţă sănătos, care implică o alimentaţie corespunzătoare şi activitate fizică. Sloganul campaniei poartă numele «Alimentaţie corectă la vârsta pediatric㻓, au precizat organizatorii.

Supraponderalitatea reprezintă al cincilea risc de decese la nivel global, iar obezitatea la copil şi adolescent este un predictor semnificativ al obezităţii la vârstă adultă şi un factor de risc pentru complicaţiile pe care le generează: cele organice ca boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip II, sindrom metabolic, apnee în somn, dar şi complicaţii psiho-sociale. 

 

 

Comentarii