Firmele ieşene ar putea lua locul celor ruseşti în Ucraina. Primul pas îl face Antibiotice

joi, 25 august 2016, 01:56
2 MIN
 Firmele ieşene ar putea lua locul celor ruseşti în Ucraina. Primul pas îl face Antibiotice

Maricel Popa s-a întors dintr-o deplasare oficială la Vinnitsa.

Preşedintele Consiliului Jude­ţean vrea ca firmele ieşene să ia locul celor ruseşti pe piaţa ucrai­neană. Maricel Popa a anunţat ieri intenţia Antibiotice SA de a-şi deschide o reprezentanţă în Vin­nitsa, regiune cu care judeţul colaborează în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. În septembrie, între judeţul Iaşi, regiunea Vinnitsa şi voievodatul polonez Swietok­rzyskie va fi semnat un acord de cooperare. Ucrainenii ar urma să participe în această toamnă, la Iaşi, la Ziua Recoltei.

„Contextul politic la nivel european ne în­deam­nă să fim uniţi. Ucraina trebuie să ră­mână o ţară indepen­dentă, în care să primeze valorile democraţiei. Eu cred în colaborarea pe termen lung dintre judeţul Iaşi şi regiu­nea Vinnitsa, în beneficiul locui­torilor regiunilor noastre. Constat cu bucurie că în prezent găsim dis­ponibilitate pe toate temele comune de coo­perare, fie că vorbim de administraţie, învăţă­mânt, cultură, să­nătate sau econo­mie. Sunt sigur că aceasta este calea pe care trebuie să mergem împreună, o cale bazată pe principii de prietenie şi colaborare constructivă“, a de­clarat Popa.

Preşedintele CJ a participat la începutul acestei săptă­mâni la manifestările ocazionate de a 25-a aniversare a independenţei Ucrai­nei. Între judeţul Iaşi şi regiunea Vinnitsa a fost semnat în 2006 un acord de cooperare, urmat de participarea comună la ESPN. În luna aprilie a acestui an a fost semnat şi acorduri de cooperare între comuna Mirosloveşti şi consiliul local Stryzhavka, respectiv între Universitatea „Al.I. Cuza“ şi Uni­versita­tea „M. Kotsiubyns­koho“ din Vinnitsa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii