Marţi, Sanitas protestează în Bucureşti. Revendicările sindicaliştilor, ignorate

luni, 11 mai 2015, 01:56
1 MIN
 Marţi, Sanitas protestează în Bucureşti. Revendicările sindicaliştilor, ignorate

Sindicaliştii Sanitas respectă ca­lendarul protestelor anunţate în luna aprilie şi mâine, 12 mai, de „Ziua In­ter­naţională a Asistenţilor Medicali“, vor manifesta paşnic în faţa sediilor ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor din Capitală.

Protestatarii se arată nemulţumiţi de tăcerea re­prezentanţilor Guvernului, cărora le-au înmânat la protestul anterior de pe 18 aprilie, o listă cu patru reven­di­cări.

Sindicaliştii cer creşterea ve­niturilor tuturor an­gajaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi me­dico-socială, definitivarea şi pu­ne­rea în aplicare a legislaţiei de sala­rizare specifică sistemului medical, elaborarea şi aplicarea unui regulament de sporuri şi asigurarea unei finanţări adecvate spitalelor publice.

„Manifestarea este organizată pentru că nu am primit niciun răspuns oficial la cererile lansate şi cei trei miniştri încă nu au început să discute cu noi. După protestul din mai, vom mai organiza unul în iunie şi apoi, cel mai probabil, vom anunţa grevă gene­rală“, a spus Viorel Tănase, liderul ieşean al Federaţiei Sanitas.

Protestul sindicaliştilor de pe 18 aprilie a fost organizat deoarece înţelegerea din iunie 2014, când s-a ajuns la un acord între ministere şi federaţie potrivit căruia se oferea o creştere salarială cu 10% a veniturilor angajaţilor din sistem, nu a fost respectată.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii