Muzica e trecătoare: unii naşte, alţii moare

vineri, 24 ianuarie 2014, 15:57
2 MIN

 

Fiind început de an, calendar proaspăt (chiar, n-am găsit pe nicăieri calendare de perete cu poze de trupe interesante – în alţi ani erau, chiar variate!), ne-am zis să continuăm cu evenimentele fericite sau nefericite din lumea muzicii care merită…
* 17 ianuarie 1949: s-a născut Mick Taylor – fanii Rolling Sones îl ştiu mai bine!
* 17 ianuarie 1956: s-a născut şi Paul Young. Prin anii ’80 ascultam un gen total diferit (îl şi cântam, cu trupa), aşadar exista un fel de conflict între pasionaţii de discoteci şi noi, rockerii epocii (de aur). Mai bine să nu intrăm în amănunte… Azi am ajuns să-l ascultăm pe Paul Young (şi pe alţii din generaţie), comparându-l cu ceea ce se cântă mainstream în zilele noastre, şi să-l regretăm. Nu doar pe el…
* 20 ianuarie: a văzut lumina zilei un alt Paul, de alt gen. Paul Stanley, chitarist, solist vocal al trupei KISS – pe care o dădeam drept exemplu, "Aşa da!", în anii ’80, fanilor Paul Young despre care am scris ceva mai sus.
* 22 ianuarie: s-a născut Steve Perry, pe care îl ştiu mai degrabă americanii, că face parte mai degrabă din fiinţa lor, Journey fiind trupă mai puţin cunoscută prin părţile noastre (cu excepţii: noi ştiam "Any Way Yow Want It" de prin 1985, piesa fiind lansată în 1980 – vom pomeni mai multe despre muzica şi colecţionarii anilor ’70-’80, cât de curând!).
Din nefericire, isprăvim cu două decese: pe 23 ianuarie 1990, la 37 de ani, a murit Allen Collins, unul dintre chitariştii acelui grup despre care am scris de fiecare dată când am avut ocazia, el ocupând un loc mai mult decât generos în partea sufletului nostru dedicată muzicii (cititorii mai consecvenţi ştiu că ne referim la Lynyrd Skynyrd). În fine, pe 18 ianuarie 2014, cu nici o săptămână în urmă, a plecat dintre noi şi cel care a fost Dennis Fergie Frederiksen, fost solist al trupei TOTO, intens disecată şi promovaă de noi. Bună ascultare să aveţi!

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii