De Business

Punem punctul pe știi

O cunoscută firmă din Iaşi a ajuns la înţelegere cu unul dintre creditori

miercuri, 09 decembrie 2015, 02:50
2 MIN
 O cunoscută firmă din Iaşi a ajuns la înţelegere cu unul dintre creditori

Creditorii companiei ieşene Ghezaco au aprobat vânzarea întregului stoc de piese către unul din creditori. Luna trecută, adminsitratorul judiciar al firmei a primit o ofertă concretă din partea Centrului de Studii, Cercetări, Analize, Implementări, Date-Fluxuri Logistice, pentru preluarea stocului de piese aflat în patrimoniul Ghezaco. 

În luna septembrie a acestui an, stocul a fost evaluat la circa 530.000 lei la care se adaugă TVA, iar Centrul a fost de acord să preia toată marfa în contul creanţei pe care o are de recuperat de la societatea ieşeană alată în insolvenţă, respectiv pentru 641.000 lei. „Prin aceeaşi ofertă, societatea se mai obligă să plătească taxa pe valoare adăugată corespunzătoare valorii stocului de marfă, în cuantum de 128.052 lei şi cheltuielile de procedură”, se arată în procesul verbal al Adunării Creditorilor din data de 27 noiembrie.

La şedinţă nu s-a prezentat niciun creditor, însă au fost transmise patru voturi prin corespondenţă, voturi favorabil venind din partea a trei creditori care însumează 57,24% din masa credală: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, KG Rulmenţi IMPEX şi Green Energy Consulting. Banca Transilvania, care deţine o creanţă de 35,58% din masa credală, a solicitat analizarea legalităţii contractului de împrumut, dar administratorul judiciar a constatat că această cerere depăşeşte ordinea de zi a şedinţei, motiv pentru care a decis ca aprobată oferta de achiziţie a stocului de marfă.

Societatea ieşeană Ghezaco a devenit cunoscută la nivel naţional pe piaţa întreţinerii industriale şi agricole din România, oferind o gamă variată de rulmenţi, curele, lanţuri, scule sau unelte de mână. Ghezaco a fost înfiinţată în 1994, iar în anii 2005 – 2008 a obţinut profituri nete de 700.000 – 1.100.00 lei, la afaceri de 7 milioane lei. Criza economică a scăzut afacerile firmei şi din 2009 au început să fie raportate pierderi, iar în 2012 compania a intrat în insolvenţă la propria cerere.  

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii