Gigi Căciuleanu revine la Iaşi cu premiera „Imagine all the people”

Opera Iaşi pregăteşte în premieră un spectacol de teatru coregrafic

vineri, 06 februarie 2015, 09:58
2 MIN
 Opera Iaşi pregăteşte în premieră un spectacol de teatru coregrafic

Spectacolul va avea loc pe 14 februarie, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional.

Opera Română Iaşi pregăteşte pentru publicul ieşean, în premieră, un spectacol de teatru coregrafic în regia lui Gigi Căciuleanu. Este vorba de spectacolul „Imagine all the people”, care va avea loc pe 14 februarie, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional. Preţul unui bilet variază între 10 şi 60 de lei, în funcţie de locul în sală şi poate fi achiziţionat de la casa de bilete a instituţiei. Organizatorii recomandă celor care doresc să vadă acest spectacol să-şi procure biletele din timp, deoarece cererea este foarte mare, iar biletele se vor termina în scurt timp. De asemenea, accesul copiilor sub 7 ani este interzis. Pentru mai multe informaţii puteţi suna la numărul de telefon al agenţiei: 0332/888.448.

Gigi Căciuleanu este absolvent al Şcolii Naţionale de Coregrafie de la Bucureşti şi mărturiseşte că a descoperit dansul contemporan de avangardă la vârsta de 14 ani, sub îndrumarea lui Miriam Răducanu. Apoi, pentru a-şi completa studiile de dans academic şi coregrafie, merge la Teatrul Bolshoi din Moscova. A început prin a fi solist al Operei Române din Bucureşti, unde s-au creat roluri anume pentru el, apoi îşi continuă cariera în Franţa şi în mai multe locuri din lume, unde a început  să predea tehnica sa specifică în cadrul unor ateliere şi  master-class-uri în cadrul unor instituţ de prestigiu precum: Conservatoriul Naţional Superior La Villette, l’ Ecole de l’ Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambéry, Rennes şi altele. În prezent face parte din diferite jurii ale concursurilor naţionale şi internaţionale de profil.

Aruncând o privire pe lungul său CV, putem observa faptul că a avut o carieră plină de realizări şi premii. În 1970 câştigă premiul de coregrafie la Concursul Internaţional de la Varna cu „Mess around” pe muzica lui Ray Charles, în perioada 1974-1978 este numit directorul Baletului de la Teatrul din Nancy, în 1978 este numit Director Artistic al Centrului Naţional Coregrafic la Rennes, Franţa, în 2001 preia Direcţia Artistică a Baletului Naţonal din Chile, iar în 2003 este numit cel mai bun coregraf internaţonal al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile.

Comentarii